Πολιτική

Μητσοτάκης: Νέα συνάντηση με αγρότες στις 15 Μαρτίου – Τι ζητούν [vid]

Μητσοτάκης: Νέα συνάντηση με αγρότες στις 15 Μαρτίου – Τι ζητούν [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [367930] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ι αγρότες αναμένεται να συναντηθούν ξανά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι αγρότες αναμένεται να συναντηθούν ξανά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή (15/3), ώστε να συζητήσουν τα μέτρα στήριξης που μπορεί να διαθέσει το κράτος, ενώ όσοι προέρχονται από τη Θεσσαλία, θεώρησαν πως δεν έλαβαν απαντήσεις στα ζητήματά τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Βάμβακος, Ευθύμιος Φωτεινός, δήλωσε πως «σήμερα ο πρωθυπουργός είχε καλέσει 15 μέλη από τους αγρότες και ήταν σωστό να συμμετέχουν μέσα και οι θεσμικοί παράγοντες (βαμβακοπαραγωγοί, μελισσοπαραγωγοί, κτηνοτρόφοι)».

«Υπήρξαν κάποιες μικρές αντιδράσεις και θεώρησε ο πρωθυπουργός σωστό να το χωρίσει σε δυο και έτσι θα υπάρξει νέα συνάντηση την Παρασκευή», είπε.

«Το βαμβάκι είναι ένας κλάδος ο οποίος πρέπει να στηριχθεί αλλά όχι μόνο αυτό αλλά και όλοι υπόλοιποι που είμαστε εδώ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, σημείωσε πως «είμαστε αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις γιατί πρέπει ο πρωτογενής τομέας και ειδικά το βαμβάκι που αφορά 47.000 οικογένειες και δυόμιση εκατομμύρια στρέμματα πρέπει να στηριχτεί ειδικά στην Θεσσαλία για όλους αλλά όχι μόνο το βαμβάκι μιλάμε για όλους τους κλάδος που είναι παρόντες εδώ».

«Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα μας»

Ο εκπρόσωπος των αγροτών, Ρίζος Μαρούδας, χαρακτήρισε «άκαρπη» την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως τέθηκαν τα αιτήματα τόσο για την Θεσσαλία που επλήγη από τις πλημμύρες όσο και για τον Έβρο που υπέστη καταστροφές από την μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού.

«Δεν πήραμε ουσιαστικές απαντήσεις ούτε χρονοδιάγραμμα πληρωμής αλλά και για τα χωράφια που δεν θα καλλιεργηθούν αλλά και αυτά που η παραγωγή θα είναι μικρή», είπε και συνέχισε: «Δεν πήραμε απαντήσεις για το πάγιο κεφάλαιο και για αποζημιώσεις για το 2023 και το 2024 και όσα χρόνια χρειαστούν για να γίνουν παραγωγικά τα χωράφια.

Ζητήσαμε να μην υπάρξει αλλαγή χρήσης γης ώστε να μείνει παραγωγική η γη και ρευστότητα για να καλλιεργήσουμε». «Μας χρωστούν και πρέπει να μας τα δώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρούδας είπε επίσης ότι «υπάρχουν ακόμα ζητήματα με τη ΔΕΗ να ζητά να κόψει ρεύματα παρότι έχει κατατεθεί ρύθμιση στη Βουλή. Η ΡΑΕ είναι ανεξάρτητη και μπορεί να μην υπακούσει και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments