Πολιτική

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των εκλογών

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: [367936] ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σε μια καθαρά προεκλογική ομιλία σε πολύ υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε από τη Θεσσαλονίκη και το Βελλίδειο την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στρέφοντας το βλέμμα του στο πιο δεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας και κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα με την επαναφορά του πυρσού στο επετειακό έμβλημα για τα 50 χρόνια του κόμματος.

Ο Κ. Μητσοτάκης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος όχι μόνο στο γαλάζιο ακροατήριο επιχείρησε μια αναδρομή στην ιστορία του κόμματος, επιτέθηκε με σφοδρότητα στους πολιτικούς του αντιπάλους και έθεσε ξεκάθαρα τα διλήμματα των επερχόμενων ευρωεκλογών.  

Τρεις μήνες πριν πάμε ξανά στις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκλογική εγρήγορση από τους ψηφοφόρους του, προειδοποίησε για μια μετωπική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς αντιπάλους με φόντο όπως είπε ευρωπαϊκό, αλλά περιεχόμενο εθνικό, και έστειλε μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου.

«Το πρωί της 9ης Ιουνίου όλα ξεκινούν από την αρχή. Το κοντέρ μηδενίζεται. Οι κάλπες των ευρωεκλογών δεν προσφέρονται για αδράνεια: γιατί η αμφισβήτηση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να κλονίσει κατακτήσεις που τώρα θεωρούνται δεδομένες, περιορίζοντας την ορμή του τόπου προς τα εμπρός», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το δίλημμα των ευρωπαϊκών εκλογών και έκανε λόγο για “μια αναμέτρηση διπλά σημαντική, καθώς από τη μία πλευρά θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα, αν θα μείνει στον δρόμο των αλλαγών. Και αν θα πετύχει, τελικά, τους στόχους με ορίζοντα το 2027” ενώ από την άλλη όπως είπε “αυτές οι ευρωκάλπες θα αναδείξουν την πολιτική δύναμη που επιθυμούν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ποιο είναι το κόμμα που πιστεύει διαχρονικά στις αξίες της. Αλλά και ποιο θα διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της πατρίδας στα δύσκολα μέτωπα των Βρυξελλών. Με άλλα λόγια, ποια παράταξη θα είναι δοκιμασμένη και ικανή ώστε να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα σύνορά μας”.

Μηνύματα με βολές , έστειλε ο πρωθυπουργός και προς τα “δεξιότερα” της ΝΔ κόμματα και αναφερόμενος στην αστάθεια του διεθνούς περιβάλλοντος αλλά και στον “απρόοπτο” γείτονα της Ελλάδας, τόνισε πως “η αμφισβήτηση πολιτικού σκηνικού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο επιτυχίες αυτονόητες”. Προειδοποίησε πως οι κάλπες “δεν πρέπει να γίνουν αφορμή τυφλής διαμαρτυρίας” και “λοξοκοιτάζοντας δεξιά” της ΝΔ έκανε λόγο για “κομματίδια που βλέπουν τις ευρωεκλογές ως μεγεθυντικό φακό για να αυξήσουν το μπόι τους” .”Ο ψευτοπατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα” είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments