Διεθνή

DW: Ο Ερντογάν ετοιμάζει για διάδοχό του τον γαμπρό του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ

DW: Ο Ερντογάν ετοιμάζει για διάδοχό του τον γαμπρό του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ

Πηγή Φωτογραφίας: [365629] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / EUROKINISSI)

Φουντώνει η συζήτηση γύρω από την διαδοχή του Ερντογάν

Τον γαμπρό του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ ετοιμάζει, πιθανότατα, για διάδοχό του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, την συζήτηση γύρω από την διαδοχή του άνοιξε ο ίδιος ο Ερντογάν όταν δήλωσε ότι οι δημοτικές εκλογές του Μαρτίου θα είναι οι τελευταίες γι’ αυτόν.

Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε την αποχώρησή του από την πολιτική, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι εκλογές του Μαρτίου θα είναι οι τελευταίες του, επισημαίνει σε δημοσίευμά της η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle.

«Για εμένα, αυτές είναι οι τελικές εκλογές, αυτές οι εκλογές είναι οι τελευταίες μου, με την εξουσιοδότηση που δίνει ο νόμος. Το αποτέλεσμα θα είναι η μεταβίβαση της εμπιστοσύνης στα αδέλφια μου που θα έρθουν μετά από μένα» είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου «δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς, βάσει του Συντάγματος, ο Ερντογάν δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για μία ακόμη θητεία» παρατηρεί το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND), συμπληρώνοντας, όμως, ότι οι παρατηρητές στην Άγκυρα είναι επιφυλακτικοί για το κατά πόσον ο πρόεδρος της Τουρκίας σκοπεύει πράγματι να αποχωρήσει».

Ο Ερντογάν θα διαλέξει ο ίδιος τον διάδοχό του

Ο Ερντογάν «κυβερνά με τρόπο αυταρχικό και δεν πρόκειται να αφήσει στη διακριτική ευχέρεια του κόμματός του την επιλογή του διαδόχου του, αλλά θα τον διαλέξει ο ίδιος» επισημαίνει ακόμη το γερμανικό μέσο, υπενθυμίζοντας ότι επανειλημμένως προκύπτουν κατηγορίες για οικονομικές παραβάσεις του προέδρου Ερντογάν, όπως αυτές που ανέφερε προσφάτως ο Αλί Γεσίλντα, πρώην συνεργάτης του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments