Πολιτική

Διμέτωπος Μητσοτάκη στα δεξιά και τα αριστερά της ΝΔ

Διμέτωπος Μητσοτάκη στα δεξιά και τα αριστερά της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [367936] ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Διττός αγώνας για διαρροές προς τα δεξιά και τα αριστερά του κυβερνώντος κόμματος.

Σε έναν ιδιότυπο πολιτικό αγώνα επιδίδεται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου.

Τα βέλη του κυβερνώντος κόμματος συγκεντρώνουν τόσο τα κόμματα που τοποθετούνται δεξιά της ΝΔ, όσο και οι κομματικοί σχηματισμοί που κινούνται στα αριστερά του Μεγάρου Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, όπως κατέστησε σαφές στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός, δεδομένη είναι η αντιπαράθεση με τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ και ειδικότερα την Ελληνική Λύση και τη Νίκη που έχουν ανεβάσει τα ποσοστά τους, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Η εκτίμηση του πρωθυπουργού είναι ότι η άκρα δεξιά θα έχει μία διακριτή εκλογική παρουσία, η οποία όμως δεν θα προκαλέσει σημαντικές πολιτικές αναταράξεις. Η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε το τελευταίο 48ωρο αφορά κυρίως στην αποδόμηση των θεωριών συνωμοσίας που παράγουν, καθώς «δηλητηριάζουν την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου».

Καθ’ οδόν προς την ευρωκάλπη σκληραίνουν οι ευθείες αναφορές του πρωθυπουργού για την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο. «Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στα Τέμπη», είπε μία μέρα αφότου χρέωσε δήθεν πατριωτισμό σε «κομματίδια» που βλέπουν «ως μεγεθυντικό φακό για το ανάστημά τους» τις ευρωεκλογές.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης προβάλλει τον κίνδυνο να «κλονιστούν οι έως τώρα κατακτήσεις». Επί της ουσίας επαναφέρει το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας, ενόσω υψώνει τους τόνους προς όλους και σε κάθε ευκαιρία – προχθές στο κομματικό προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη, χθες στην τηλεοπτική συνέντευξή του και την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, όταν διαμήνυσε ακόμα και στο ΚΚΕ και τον Δημήτρη Κουτσούμπα ότι δεν θα παραμείνουν «στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονισμού η οποία είναι υπεράνω κριτικής».

Στο προεκλογικό στόχαστρο της Πειραιώς και του Μεγάρου Μαξίμου, όμως, παραμένει και το ΠΑΣΟΚ κυρίως για την στάση του στη νομοθέτηση των μη κρατικών πανεπιστημίων, συνεχίζοντας να αναδεικνύει την «ασυνεπή» θέση της Χαριλάου Τρικούπη με τις διαχρονικές και διακηρυγμένες θέσεις της επί του θέματος, μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν. «Είχαμε βάλει το κεφάλι βαθιά μέσα στην άμμο και τώρα που είχαμε ευκαιρία να διαμορφώσουμε ευρύτερη συναίνεση για να κερδίσουμε τη μάχη του αυτονόητου το ΠΑΣΟΚ γύρισε στη μηχανή του χρόνου. Και πολλοί από αυτούς που έχτισαν καριέρα πάνω στις καταλήψεις και τη βία στα πανεπιστήμια αισθάνονται άβολα γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους» είπε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνέντευξή του, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του έναντι του ΠΑΣΟΚ και ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments