Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία το ν/σ για τους δικηγόρους

Βουλή: Ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία το ν/σ για τους δικηγόρους
Ενσωματώθηκαν και οι τροπολογίες για φθηνή ενέργεια σε αγρότες και έλεγχο συνταγογράφησης

Με περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και με την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για τα κληρονομητήρια, τις αποδοχές και αποποιήσεις κληρονομιών, τις εγγραφές και τις εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθηκών και τις ένορκες βεβαιώσεις και για το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων και την πληρωμή των υποθέσεων νομικής βοήθειας».

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής του από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, οι οποίοι αναγνώρισαν ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία του δικηγορικού σώματος γίνεται τόσο μεγάλη μεταφορά δικαστικής ύλης στους δικηγόρους».

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΙΚΗ. Το ΚΚΕ μαζί με τη Νέα Αριστερά καταψήφισαν, ενώ η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσαν «παρών».

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για μείωση του ενεργειακού κόστους σε αγρότες και εέλγχο συνταγογράφησης φαρμάκων

Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε και η τροπολογία που προβλέπει μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους για τους αγρότες και την σύσταση επιτροπής Ελέγχου του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments