Πολιτική

Ευρωεκλογές: Το σχέδιο της ΝΔ για κινητοποίηση των αποδήμων

Ευρωεκλογές: Το σχέδιο της ΝΔ για κινητοποίηση των αποδήμων

Πηγή Φωτογραφίας: [367936] ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Κυβερνητικό σχέδιο για τον απόδημο Ελληνισμό.

Με μάλλον ακαθόριστο τον γαλάζιο πήχη – δημοσίως τουλάχιστον ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να τον οριοθετήσει – αλλά με καθαρά μηνύματα κατά της αδράνειας προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός Ελλάδας, κινείται η κυβέρνηση προς την ευρωκάλπη.

Η πολιτική σταθερότητα και η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη δίνουν στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας μια διπλή διάσταση στην προεκλογική του εκστρατεία. Όχι μόνο επειδή ο Πρωθυπουργός εντάσσει την επιστολική ψήφο στο ευρύτερο αφήγημά του περί εκσυγχρονισμού της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, αλλά και για να μεγιστοποιήσει την κινητοποίηση για τις επερχόμενες εκλογές, μεταξύ άλλων και για τους Έλληνες του εξωτερικού.

«Για πρώτη φορά έχουμε και αυτή τη θεσμική εναλλακτική», υπογράμμισε στην πρόσφατη συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, «για να ενισχύσουμε το πρόβλημα της χαμηλής συμμετοχής». Είναι σαφές πως η ΝΔ αποδίδει σημασία στους διαύλους της με την Ομογένεια, για την οποία βγαίνει μπροστά και ο Μητσοτάκης.

Έχει ήδη κανονίσει το πρόγραμμά του στον Καναδά και θα πετάξει απευθείας από τις Βρυξέλλες μετά τη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή 22 Μαρτίου. Θα παραμείνει στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης της 25ης Μαρτίου μαζί με τον πρόεδρο του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Λίγο πάνω από 1.000 άτομα έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, όχι μόνο από τον Καναδά αλλά και από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική γενικότερα. Από το σύνολο των 28.027 αιτήσεων που είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα μέχρι χθες το βράδυ, συνολικά 11.820 αιτήσεις υποβλήθηκαν από Έλληνες του εξωτερικού, η πλειοψηφία των οποίων ήταν από την Ευρώπη. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος θα βρίσκεται στην Αυστραλία και “πυρήνες” της Νέας Δημοκρατίας κινητοποιούνται σε όλη την Ευρώπη εν όψει της προεκλογικής εκστρατείας.

Την ίδια στιγμή, η προσοχή του κ. Μητσοτάκη είναι στραμμένη στη γαλάζια ευρωλίστα, με τον ίδιο να «τρέχει» συσκέψεις και ραντεβού στο γραφείο του με υποψηφίους, προαναγγέλλοντας ένα «πολυσυλλεκτικό» ψηφοδέλτιο. Στο παρασκήνιο ωστόσο παραμένει ο εκνευρισμός για την υπόθεση των e-mail της ευρωβουλευτού Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου σε εκλογείς του εξωτερικού – αποκαλύψεις που ανάγκασαν την κυβέρνηση σε εκστρατεία πειθούς και για την ακεραιότητα της επιστολικής ψήφου.

Στο εσωτερικό μέτωπο, η κυβέρνηση πηγαίνει στις κάλπες με κύριο “μέτωπο” το ζήτημα της ακρίβειας, με κυρίαρχο σενάριο τη στήριξη του εισοδήματος (μετά την απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού σε πάνω από 800 ευρώ στα τέλη Μαρτίου) και την οικονομική σταθερότητα. Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης απέρριψε το ενδεχόμενο ενός πασχαλινού επιδόματος προς τους κοινωνικά ευάλωτους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός επιδόματος Χριστουγέννων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments