Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση ευρωεκλογές – Στο 17% βάζει τον πήχη ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση ευρωεκλογές – Στο 17% βάζει τον πήχη ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [368004] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανατροπή για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο στόχος μας, υπογραμμίζει ο κ. Κασσελάκης.
Φουλ τις μηχανές – και με το άγχος του στόχου της 2ης θέσης – έχει βάλει η οργανωτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να βάλει στις ράγες τον κομματικό μηχανισμό και να προετοιμάσει τις εξορμήσεις εν όψει της ευρωκάλπης του Ιουνίου. Ο πρόεδρος και το Εκτελεστικό Γραφείο, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση στην πλατεία Κουμουνδούρου, έβαλαν κάτω τον βασικό σχεδιασμό και το γενικό πλάνο εστιάζει στο τρίπτυχο: καμπάνια, θέσεις, υποψήφιοι.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για την οικονομία και την κοινωνία, καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίων ευρωβουλευτών, οι οποίες θα διεξαχθούν μέσω της ειδικής πλατφόρμας isyriza. Οι υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές ολοκληρώνονται στις 17 Μαρτίου και οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν στα μέσα Απριλίου.

Στο εκτελεστικό γραφείο, έχουν βάλει στο τραπέζι τις ημερομηνίες για τις υποψηφιότητες των υποψηφίων ευρωβουλευτών, καθώς και τα σχέδια για τις κατά τόπους εξορμήσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι ευρωβουλευτές και τα στελέχη θα ταξιδέψουν σε όλη την περιφέρεια για τη διοργάνωση θεματικών συναντήσεων.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να επικοινωνήσει το πρόγραμμά του και να παρουσιαστεί πιο ξεκάθαρα, κάτι που αυτή τη στιγμή φαίνεται να χάνεται μέσα στο μεγάλο ποτάμι ειδήσεων γύρω από τον Πρόεδρο. Τέσσερις περιφερειακές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν πριν από τις ευρωεκλογές. Οι δύο προγραμματισμένες είναι στην Πάτρα και στο Ηράκλειο τον Απρίλιο, ενώ τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η δυσκολία αυτή είναι εν γνώσει της Κουμουνδούρου και οι συσκέψεις είναι πυρετώδεις προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην πολιτική ατζέντα και στην παράδοση αυτού του μηνύματος στην κοινωνία.

Στο 17% ο εκλογικός πήχης
Την ίδια στιγμή, οριοθετείται ευκρινέστερα ο εκλογικός στόχος του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Η ανατροπή για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο στόχος του Στέφανου Κασσελάκη  στις ευρωεκλογές

Συγκεκριμένα, τον πήχη στο 17% βάζει για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης, επισημαίνοντας ότι δεν θα είναι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση και στόχος είναι η ανατροπή για την πρωτιά.

Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ρωτήθηκε πώς θα αντιδράσει αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι θετικό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τεθεί πάλι ζήτημα αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του, είπε: «Μπορούν να με αμφισβητήσουν όποιοι θέλουν, όποτε θέλουν».

«Για τους υποψήφιους στις ευρωεκλογές δεν θα αποφασίσω εγώ. Θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Η δική μου άποψη είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με την άποψη των μελών», υπογράμμισε.

Απαντώντας στο θέμα των εταιρειών που του ανήκουν, είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχω σε καμιά εταιρεία» και παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία, καθώς «δεν είναι δυνατόν να δίνουμε το δικαίωμα της ψήφου στους απόδημους, αλλά ταυτόχρονα τους απαγορεύουμε να πάρουν ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας αν είναι επιχειρηματίες».

«Θα καταθέσω ολιστική πρόταση για τη διαφάνεια στα κόμματα», ανέφερε στη συνέχεια και αναρωτήθηκε τι συμβαίνει με το δάνειο της ΝΔ που αγγίζει το μισό δισ. και κάθε χρόνο το ποσό αυξάνεται.

Ερωτηθείς αν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λάθη, απάντησε καταφατικά, αλλά αρνήθηκε να τα κατονομάσει, ενώ συμπλήρωσε: «Ο Τσίπρας ήταν καλός πρωθυπουργός και είχε τα κότσια να κάνει την αυτοκριτική του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments