Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Καρδίτσα: Έβγαλε την υποχρέωση [85-73]

Ολυμπιακός – Καρδίτσα: Έβγαλε την υποχρέωση [85-73]

Πηγή Φωτογραφίας: [368079] BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Με τους Γουόκαπ και Γουίλιαμς Γκος να παίρνουν... ρεπό ύστερα από το ντέρμπι

Με τους Γουόκαπ και Γουίλιαμς Γκος να παίρνουν… ρεπό ύστερα από το ντέρμπι, η Καρδίτσα βρήκε την ευκαιρία να κοιτάξει στα ίσια τον Ολυμπιακό για τρία δεκάλεπτα.

Η ποιότητα των «ερυθρολεύκων» όμως και οι λύσεις που βρήκε από τους Λούντζη, Ράιτ, οδήγησαν τελικά στο 85-73. Με τον Ολυμπιακό να στρέφει πλέον την προσοχή του στη διπλή αγωνιστική που έρχεται, αρχής γενομένης από το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στην Εφές το βράδυ της Τρίτης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

Ολυμπιακός – Καρδίτσα: Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ορισμένα λάθη στην επίθεσή του, με την Καρδίτσα να εκμεταλλεύεται κάποιες τέτοιες στιγμές. Χαρακτηριστικότερη το κάρφωμα του Μπιουκάναν στο τρανζίσιον μπροστά στον Παπανικολάου, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απειλή από το τρίποντο. Με 4/5 από την περίμετρο έφτασαν στο 16-13 (7′) και λίγο αργότερα με ένα ακόμα σουτ του Λούντζη στο 21-15.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα όμως δε σταμάτησε τα λάθη και ο Γιάνκοβιτς υπέγραψε το 0-11 σερί των φιλοξενούμενων για το 21-26 (12′). Προβάδισμα που η Καρδίτσα συντήρησε με τον Σάιμπερτ να κλέβει άλλη μια μπάλα και να την τελειώνει στο ανοιχτό γήπεδο για το 27-32 (16′). Κάτι που φυσικά δεν άφησε ευχαριστημένο τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον Ολυμπιακό να έχει 9 λάθη στο ημίχρονο χωρίς τους βασικούς του δημιουργούς (Γουόκαπ, Γουίλιαμς Γκος) και να βρίσκεται πίσω με 39-41 στο ημίχρονο.

Παρά τα καλά ποσοστά των Πειραιωτών στο τρίποντο, η Καρδίτσα με τους Μπιουκάναν και Γουάιτ άντεχε να μένει οριακά μπροστά. Ο τελευταίος κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 48-52 (24′) μετά το λάθος του Μήτρου Λονγκ και κάπου εκεί ο Ολυμπιακός αντιλήφθηκε πως έπρεπε να ανεβάσει για τα καλά ένταση. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις από τους ξένους τους, με τον Μακ να σκοράρει για τρεις (51-55) αλλά τον Λούντζη να δίνει σε εκείνο το σημείο βοήθειες στην άμυνα και την επίθεση των «ερυθρολεύκων». Ήταν σειρά τους να τρέξουν ένα σερί 9-0 και να κλείσουν το 3ο δεκάλεπτο στο +5 (62-57).

Συμπαραστάτης του Λούντζη έγινε ο Ράιτ στο τελευταίο δεκάλεπτο και η διαφορά άνοιξε για πρώτη φορά στους 10 (70-60, 33′), με την Καρδίτσα να μένει από δυνάμεις. Μάλιστα ο Λούντζης συνέχισε το δικό του… κρεσέντο για να φτάσει τους 16, διαμορφώνοντας το 77-63 (35′) και κάνοντας έτσι διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-41, 62-57, 85-73

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments