Πολιτική

Υπόθεση Ασημακοπούλου: “Πόλεμος” ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Σιωπή Κεραμέως

Υπόθεση Ασημακοπούλου: “Πόλεμος” ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Σιωπή Κεραμέως

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HELLAS SAT

Για τεράστιο σκάνδαλο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της διαρροής των email Ελλήνων του εξωτερικού καθώς η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, αναγνώρισε έμμεσα ότι η διαρροή των προσωπικών στοιχείων έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά και την απόσυρση της κ. Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Παύλος Μαρινάκης σημείωσε «πως το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια mails έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου του 2023 από συνεργάτη του τότε γενικό γραμματέα του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκη γι’ αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, αν και δεν έχει πλέον αυτά τα καθήκοντα, έχει άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς, ή οτιδήποτε σχετικό με τις εκλογές».

Στην υπόθεση ενεπλάκη και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας καθώς σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα email έφτασαν στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μέσω του γραμματέα Αποδήμων της Ν.Δ. Νίκου Θεοδωρόπουλου. Ο κ. Θεοδωρόπουλος καρατομήθηκε.

Ωστόσο, η προσέγγιση της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά πειστική είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πιο συγκεκριμένα, κρίσιμα ερωτήματα για την υπόθεση θέτει προς τον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Άλλο ένα “κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει σε ανάρτησή του.

«Μετά τον σάλο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων αποδήμων, η κυρία Ασημακοπούλου αποσύρεται -ετεροχρονισμένα- από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και θέτει μια σειρά από ερωτήματα:

«Τι ανακάλυψε το Μαξίμου, αλλά δεν το λέει; Τι έχει να παρουσιάσει η κ. Κεραμέως, η οποία σιωπούσε για τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου; Η κυβέρνηση οφείλει, έστω για μία φορά, να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει, επιτέλους, το πολιτικό κόστος. Πώς έγινε η διαρροή και από ποιον; Γιατί δεν προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων; Έχουν γίνει και άλλες διαρροές και προς τα πού;».

Επιπλέον, ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νίκη Κεραμέως «για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών», επιρρίπει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως σημειώνει, «δύο εβδομάδες από την αποκάλυψη της χρήσης προσωπικών δεδομένων συμπολιτών μας από την κυρία Ασημακοπούλου – για προώθηση της υποψηφιότητας της – ανακοινώθηκε ότι αποσύρεται η υποψηφιότητά της από τις ευρωεκλογές και ότι έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ, ενώ δημοσιεύματα μιλούν για καρατομήσεις».

«Από την αρχή είχαμε επισημάνει την σοβαρότητα της διαρροής των προσωπικών δεδομένων, που αφορά σε παραβίαση του Συντάγματος, βασικών ευρωπαϊκών κανόνων και του κράτος δικαίου στη χώρα μας, και για το λόγο αυτό στις 5.3.2024 συναντήσαμε τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο», προσθέτει ο κ. Φάμελλος και τονίζει χαρακτηριστικά πως «οι συμφωνημένες καρατομήσεις με τις οποίες η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ‘μπαλώσει’ επικοινωνιακά το ζήτημα δεν αποτελούν απαντήσεις, τις οποίες και απαιτούμε».

Για να υπογραμμίσει πως «ο κύριος Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι, όπως και συνολικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τα προσωπικά δεδομένα που οι πολίτες παρέχουν στην πολιτεία δεν είναι εργαλείο για την προώθηση της ΝΔ, ούτε λάφυρο κομματικών μηχανισμών και κομματικών γραφείων».

«Απαιτείται πλήρης και ταχεία διερεύνηση του σκανδάλου, απόδοση των ποινικών ευθυνών αλλά και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Και εφόσον ισχύει ότι η διαρροή δεδομένων έγινε το Μάιο του 2023, το ζήτημα αφορά και την τότε υπηρεσιακή κυβέρνηση και τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές», σημειώνει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Κεραμέως εκτός “κάδρου”

Τα μαζικά “πυρά” του ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται και εναντίον της υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκης Κεραμέως, η οποία επιλέγει, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, να μην προβεί σε κάποια κίνηση.

Προσώρας οι αλυσιδωτές εξελίξεις που έχει πυροδοτήσει η υπόθεση αφήνουν στο απυρόβλητο την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, την υπουργό Νίκη Κεραμέως που επιλέγει τη σιωπή.

Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως  «η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών ως κομματικού ‘’παραμάγαζου’’ της ΝΔ, κάτι που παραδέχτηκε και γλαφυρά περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος». Μόνο και μόνο γι’ αυτό, λένε στην Κουμουνδούρου «η κ. Κεραμέως είναι πολιτικά εκτεθειμένη και οφείλει εξηγήσεις, όπως και συνολικά η κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments