Αθλητισμός

Σφιόντεκ – Σάκκαρη 2-0: “Λύγισε” απέναντι στην Πολωνή στο Indian Wells, αισιόδοξη για τη συνέχεια

Σφιόντεκ – Σάκκαρη 2-0: “Λύγισε” απέναντι στην Πολωνή στο Indian Wells, αισιόδοξη για τη συνέχεια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Καίρια ήταν η Ίγκα Σφιόντεκ απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells, αφού την νίκησε 2-0 σετ (6-4, 6-0) και πήρε το τρόπαιο του τουρνουά για την WTA1000, δείχνοντας και το γιατί είναι το νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη. 

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε στο πρώτο σετ απέναντι στην Ίγκα Σφιόντεκ στον τελικό του Indian Wells, αλλά ηττήθηκε 2-0 (6-4, 6-0) και δεν πήρε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς

Καίρια ήταν η Ίγκα Σφιόντεκ απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells, αφού την νίκησε 2-0 σετ (6-4, 6-0) και πήρε το τρόπαιο του τουρνουά για την WTA1000, δείχνοντας και το γιατί είναι το νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη. 

Το παιχνίδι ήταν σχεδόν πανομοιότυπο με τον αντίστοιχο τελικό μεταξύ των δύο τενιστριών το 2022, όταν η Πολωνή επικράτησε του νούμερου 9 στην παγκόσμια κατάταξη 6-4, 6-1.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAKKATTACK (@mariasakkari)

Σφιόντεκ-Σάκκαρη: Τα οφέλη της ήττας

Η Σάκκαρη, ωστόσο, έκανε μια τρόπον τινά υπέρβαση φτάνοντας ως τον τελικό, μια και απέκλεισε στον ημιτελικό τη νικήτρια του US Open 2023, Κόκο Γκοφ. Μέχρι αυτό το παιχνίδι, η Ελληνίδα τενίστρια είχε θετικό ρεκόρ επί της αντιπάλου της, αλλά η Σφιόντεκ έφτασε στην τρίτη νίκη της σε έξι αναμετρήσεις. 

Στα δύο μπρέικ της Πολωνής στο πρώτο σετ κρίθηκε το ματς, μια και η Σφιόντεκ “έσπασε” το σερβίς της Σάκκαρη νωρίς, για να προηγηθεί 2-0, και αργά. Η Σάκκαρη πήρε τρία διαδοχικά γκέιμς, σπάζοντας το σερβίς της Σφιόντεκ στο 3-1, αλλά το νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη επανήλθε σε κρίσιμο σημείο και με το δεύτερο μπρέικ του πήρε το σετ, 6-4. 

Στο δεύτερο σετ δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Δεν πρόκειται μόνο για το μπάγκελ, δηλαδή το 6-0, όσο και για το ότι η Σάκκαρη δεν ξεπέρασε τους 30 πόντους σε κάποιο από τα έξι γκέιμς που παίχτηκαν. Πολύ φυσιολογικά, έχασε το δέκατο τελικό της καριέρας της και δεν βρήκε το τρίτο τρόπαιό της, αλλά αν εξαιρεθεί το δεύτερο σετ, κέρδισε σε αυτοπεποίθηση από όλη την παρουσία της στο τουρνουά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments