Γεωπολιτικά

Αποκάλυψη για συντονισμό της δράσης Χούθι και Χαμάς – Νέες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία

Αποκάλυψη για συντονισμό της δράσης Χούθι και Χαμάς – Νέες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία

Πηγή Φωτογραφίας: FILE - Houthi supporters chant slogans holding signs reading "Death to America, Death to Israel", as they attend a rally marking eight years for a Saudi-led coalition, Friday, March 26, 2023, in Sanaa, Yemen. For years, the Houthi rebels controlling northern Yemen have chanted slogans at their mass rallies calling for the destruction of Israel. But they never joined any conflict beyond the confines of their own country’s civil war or nearby in the Arabian Peninsula. The Iranian-backed Shiite Muslim force has launched at least six drone and missile attacks toward southern Israel since the Israel-Hamas war began on Oct. 7. (AP Photo/Hani Mohammed, File)

Σπάνια συνάντηση στελεχών της Χαμάς και των Χούθι, σύμφωνα με παλαιστιανιακές πηγές - Προαναγγέλλουν νέες επιθέσεις οι αντάρτες της Υεμένης

Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Masirah, που ελέγχεται από τους Χούθι, ανέφερε ότι οι στρατοί των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη.

Οι τελευταίες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην αλ-Ντουραγίμι, νότια της πόλης-λιμάνι Χοντέιντα, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο.

Ούτε οι στρατοί των ΗΠΑ ούτε του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν άμεση αντίδραση στη συγκεκριμένη αναφορά, αλλά έχουν εξαπολύσει κοινές επιδρομές σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους αντάρτες εδώ και μήνες, καθώς η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα συνεχίζει να επιτίθεται σε φορτηγά και στρατιωτικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα.

«Οι επιθέσεις των Χούθι θα οδηγήσουν σε μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές» Λίγες ώρες αφότου έγιναν γνωστές οι επιδρομές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ο υποστράτηγος Mohammad Nasser al-Atefi δήλωσε ότι οι επιθέσεις των Χούθι σε πλοία θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές στη διεθνή τάξη πραγμάτων.

«Tα βάναυσα εγκλήματα που έγιναν στη Γάζα ωθούν τα ελεύθερα έθνη να πάρουν θέση»

«Οι δεκάδες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, που οι Χούθι πραγματοποιούν για να σταματήσει ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε γεωπολιτικές αλλαγές που συνοδεύουν μια νέα παγκόσμια τάξη», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε, σύμφωνα με το κανάλι Al Masirah: «Επιβάλλουμε τώρα νέους κανόνες εμπλοκής, οι οποίοι θα κάνουν τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς και τους Ισραηλινούς να πληρώσουν βαρύ τίμημα».

«Οι Υεμενίτες δεν είναι πολεμοκάπηλοι ή επιτιθέμενοι, αλλά τα βάναυσα εγκλήματα που έγιναν στη Γάζα ωθούν τα ελεύθερα έθνη να πάρουν θέση, και αυτό περιλαμβάνει τον λαό μας», κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments