Διεθνή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η νότια Ισλανδία λόγω του ηφαιστείου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η νότια Ισλανδία λόγω του ηφαιστείου

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot, Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η νότια Ισλανδία στη χερσόνησο του Ρέικιανες μετά την έκρηξη ηφαιστείου. Πρόκειται για τη τέταρτη από τον Δεκέμβριο, ενώ αυτή την φορά έχει επηρεαστεί και η πιο τουριστική περιοχή της χώρας, η Μπλε Λίμνη. Ταυτόχρονα εγείρονται ανησυχίες καθώς θεωρείται από τις ισχυρότερες ενώ επιστήμονες ανησυχούν ότι απειλεί ακόμα και τον αγωγό ύδρευσης της περιοχής.

Είναι η τέταρτη φορά που εκρήγυται το ηφαίστειο από τον Δεκέμβριο - Δείτε βίντεο και εικόνες από το σημείο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η νότια Ισλανδία στη χερσόνησο του Ρέικιανες μετά την έκρηξη ηφαιστείου. Πρόκειται για τη τέταρτη από τον Δεκέμβριο, ενώ αυτή την φορά έχει επηρεαστεί και η πιο τουριστική περιοχή της χώρας, η Μπλε Λίμνη. Ταυτόχρονα εγείρονται ανησυχίες καθώς θεωρείται από τις ισχυρότερες ενώ επιστήμονες ανησυχούν ότι απειλεί ακόμα και τον αγωγό ύδρευσης της περιοχής.

Ταυτόχρονα όμως, εκφράζονται ανησυχίες και για το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν επικίνδυνα χημικά, ένα πλησιάσει η λάβα την θάλασσα. Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ισλανδίας (RUV), επιστήμονες εξηγούν ότι «αν η λάβα, η οποία είναι αλκαλική, έρθει σε επαφή με το θαλασσινό νερό, μπορεί να παραχθούν αναθυμιάσεις χλωρίου». Παράλληλα, προειδοποιούν οι ειδικοί ότι αν έρθει η λάβα σε εποχή με το θαλασσινό νερό αυτή η αλληλεπίδραση μπορεί να προκαλέσεις «μικρές εκρήξεις».

Εστίες της λάβας πλησιάζουν επικίνδυνα λέει ο διευθυντής της πολιτικής προστασίας της Ισλανδίας, Vídir Reynisson. Ως αποτέλεσμα αυτού έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στην περιοχή ενώ έχουν απομακρυνθεί και από τις επικίνδυνες ζώνες και οι κάτοικοι.

Η Μπλέ Λίμνη (Blue Lagoon)  δημιουργήθηκε στην καρδιά ενός ηφαιστειακού τοπίου, από ένα ατύχημα όταν μια υπερχείλιση νερού από ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας σχημάτισε μια φυσική πισίνα η οποία σιγά σιγά μεγάλωσε. Η φήμη των ιαματικών ιδιοτήτων του γαλακτώδους γαλάζιου νερού και της λευκής λάσπης, πλούσιας σε πυρίτιο, στον πυθμένα της λίμνης, άρχισε να προσελκύει τους ντόπιους κολυμβητές και κατόπιν τους επισκέπτες της χώρας που την έκαναν ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments