Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Προβληματισμός για τις δημοσκοπικές επιδόσεις

ΠΑΣΟΚ: Προβληματισμός για τις δημοσκοπικές επιδόσεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Σε τρεις μήνες το ΠΑΣΟΚ καλείται να ανακαταλάβει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των πολιτών.

Τα «μηνύματα» που είχαν έρθει στη Χαριλάου Τρικούπη από τις κυλιόμενες μετρήσεις αποτυπώθηκαν στις δημοσκοπήσεις που είδαν το «φως» της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πλέον, να έχει περάσει στη δεύτερη θέση, έστω και με μικρή διαφορά, και το ΠΑΣΟΚ να υποχωρεί στην 3η θέση.

Στη Χαριλάου Τρικούπη ναι μεν επικράτησε προβληματισμός, όχι όμως πανικός, και εκείνο που έλεγαν είναι πως «θα συνεχίσουμε την αξιόπιστη αντιπολίτευση, με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, για να ακουστούν οι θέσεις μας στους πολίτες,».

Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, εκτίμησε πως “το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο θα είναι το δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές, αλλά θα έχει και σαφή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.”

Παράλληλα, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με πολύχρονη εμπειρία τόσο στην πολιτική όσο και στα ΜΜΕ αναφέρει πως  ο “βομβαρδισμός” των ΜΜΕ “με εικόνες από τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι μια απλή σύμπτωση, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τείνει να γίνει το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ από τον χώρο της αντιπολίτευσης”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τον οποίο διογκώθηκαν σκόπιμα από ορισμένα ΜΜΕ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ενώ, όπως σχολίασε αιχμηρά, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμά μια αντιπολίτευση lifestyle, γιατί θέλει την αντιπολίτευση να είναι άλλοθι στην πολιτική του».

«Εμείς ευκαιριακές εκπτώσεις στις αξίες, στις αρχές μας και σε ό,τι πρεσβεύουμε, δεν θα κάνουμε. Πολιτική με κάλτσες με… αστακούς για να είμαστε στην επικαιρότητα, δεν θα δείτε από εμάς», λένε χαρακτηριστικά από το ΠΑΣΟΚ, «καρφώνοντας» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν: «Με τις παρεμβάσεις μας εντός και εκτός Βουλής και προτείνοντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, ευελπιστούμε ότι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τα ΜΜΕ, χρεώνοντάς τους το ότι δεν προβάλλουν επαρκώς τις θέσεις του κόμματος, αλλά, αντιθέτως, υπερπροβάλλουν μικροπολιτικά εσωκομματικά ζητήματα, όπως το ποιος πήγε ή μίλησε σε εκδήλωση, «κάνοντας την τρίχα, τριχιά», όπως σχολίαζαν με νόημα.

Σε κάθε περίπτωση, στο “πράσινο στρατόπεδο” προσπαθούν να περάσουν στην αντεπίθεση εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και ανακοίνωσαν τους τρεις πρώτους υποψηφίους για το Ευρωκοινοβούλιο.

Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για τρεις νέους με επιστημονικές ικανότητες, την καθηγήτρια Μαρία Δαφέρμου, την μηχανικό Όλγα Μαρκογιαννάκη, καθώς επίσης και τον δικηγόρο – εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις και άλλων υποψηφίων, που θα γίνονται σταδιακά, με την κατάρτιση του ευρω-ψηφοδελτίου να έχει περάσει –πλέον– στα «χέρια» του ίδιου του κ. Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος ασχολείται προσωπικά με το θέμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments