Πολιτική

Τα επόμενα βήματα του πρωθυπουργού στο δρόμο προς τις κάλπες

Τα επόμενα βήματα του πρωθυπουργού στο δρόμο προς τις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: [367631] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Εκλογικός στόχος και αστάθμητοι παράγοντες.

Δύο γεμάτοι μήνες μάς χωρίζουν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και το πολιτικό θερμόμετρο μέρα με τη μέρα δείχνει όλο και πιο υψηλές θερμοκρασίες. Οι διεθνείς υποχρεώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποσπούν καθόλου την προσοχή του από την κατάσταση στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο και τους στόχους που έχουν τεθεί για το κυβερνών κόμμα. Το ποσοστό που θα λάβει στις ευρωκάλπες αναμένεται να είναι καθοριστικό για τη συνέχεια αλλά και την πολιτική νομιμοποίηση της ΝΔ και τους συσχετισμούς όπως αυτοί θα διαμορφωθούν στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να επιβιώσουν πολιτικά. Με βάση τα παραπάνω αλλά και τα ζητήματα που ανακύπτουν στη διαδικασία και απαιτούν ιδιαίτερους χειρισμούς (βλ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου), ο Πρωθυπουργός θα θελήσει να διατηρήσει την πολιτική κυριαρχία και να αποδείξει στην πράξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει στους πολίτες προοπτική και ευημερία.

Για το σκοπό αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση στο έργο της κυβέρνησής του και θα προβάλλει τις ευρωπαϊκές ρίζες της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα απομακρύνει τη σκιά των επεισοδίων που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο γαλάζιο στέλεχος, στόχος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι το 41% στις εθνικές εκλογές, αλλά το 33% των τελευταίων ευρωεκλογών. Λέγεται επίσης ότι, στη Νέα Δημοκρατία, θέλουν να διατηρήσουν την απόσταση από τη δεύτερη θέση σε διψήφιο ποσοστό, αλλά όχι μικρότερο από 15 ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προσδιορίζει το εμπόδιο σε αριθμούς, όσες φορές κι αν τον ρωτήσουν γι’ αυτό. Πάντως, τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της “Marc” δείχνουν πτώση τριών μονάδων για το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που συνάδει με τις προσδοκίες του κυβερνητικού στρατοπέδου. Και αυτό γιατί η εικόνα που στέλνει η Χαριλάου Τρικούπη στους ψηφοφόρους είναι θολή σε βασικά ζητήματα.

Αυτό του κοστίζει προς ώρας τη δεύτερη θέση δημοσκοπικά, αλλά η απόσταση που τους χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μεγάλη. Κι αυτό εξηγείται από την αισθητή παρουσία του νέου κόμματος των Δημοκρατών του Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο καταγράφει ποσοστό 2,2% με τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του να προέρχεται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ στρέφει το βλέμμα της και στα δεξιά της, καθώς κόμματα όπως η Ελληνική Λύση και η Νίκη εισπράττουν από τη δυσαρέσκεια των πολιτών.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κυριακάτικη ανάρτησή του στο περιστατικό στου Ζωγράφου πριν από λίγες ημέρες με αγνώστους που χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο πανεπιστημιούπολη και έκαψαν δεκάδες αυτοκίνητα. ‘Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε ένα λεγόμενο “πάρτι” σε πανεπιστημιούπολη να μετατραπεί σε τυφλή γιορτή βίας και καταστροφής. Τέτοια περιστατικά πρέπει να συνοδεύονται από συνέπειες και ο νόμος προβλέπει μέχρι και μόνιμη αποβολή των φοιτητών. Και είναι ευθύνη των πειθαρχικών οργάνων των πανεπιστημίων να εφαρμόσουν αυτόν τον νόμο, ο οποίος πρέπει τελικά να εφαρμοστεί”, έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει επίσης να ξορκίσει τη χαλαρή ψήφο επισημαίνοντας ότι ένα κόμμα ικανό να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις, να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια “αιμοδοτώντας” σημαντικά έργα υποδομής και να ενισχύσει τις διεθνείς συμμαχίες, κάτι που πρέπει να έχει ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση στο ευρωπαϊκό φόρουμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments