Διεθνή

Πώς σχετίζεται το σπρώξιμο του Ράμα στη δημοσιογράφο με τα έργα του γαμπρού του Τραμπ

Πώς σχετίζεται το σπρώξιμο του Ράμα στη δημοσιογράφο με τα έργα του γαμπρού του Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Νέες διαστάσεις παίρνει ο σάλος που ξέσπασε στην Αλβανία για την άρνηση του Έντι Ράμα να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ ο Αλβανός πρωθυπουργός έσπρωξε ενοχλημένος μια ρεπόρτερ και στη συνέχεια αποχώρησε.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στο έργο που αφορά επένδυση 1 δισ. δολαρίων στο νησί Σαζάν

Νέες διαστάσεις παίρνει ο σάλος που ξέσπασε στην Αλβανία για την άρνηση του Έντι Ράμα να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ ο Αλβανός πρωθυπουργός έσπρωξε ενοχλημένος μια ρεπόρτερ και στη συνέχεια αποχώρησε.

Ο οργανισμός Women In Journalism δημοσίευσε σχετικό βίντεο και τόνισε πως το περιστατικό έγινε με αφορμή ερώτηση για ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν, που συνδέεται με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων, αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση, αλλά απέφυγε να δώσει ένα συγκεκριμένο νούμερο για τα πιθανά δημόσια οφέλη, σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα στον τομέα του αλβανικού τουρισμού».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα χαρακτήρισε τον Ράμα «μισογύνη» και το περιστατικό «βίαιη και άσχημη πράξη».

Αλλά ο Ράμα αντέδρασε στην κριτική, χαρακτηρίζοντας την κατηγορία ότι εκφόβισε τη δημοσιογράφο ως ένα «απεχθές (sic) ψέμα» που «περιφρονεί τα πραγματικά θύματα των επιθέσεων (sic) της εξουσίας προς τις γυναίκες δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο».

Η Αλβανία, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατατάσσεται στην 96η θέση μεταξύ 180 χωρών στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα 2023, από τις χειρότερες στην Ευρώπη, σχολιάζει το Politico.

Το επενδυτικό έργο που ετοιμάζει ο γαμπρός του Τραμπ

Ο Κούσνερ, γαμπρός του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στην κυβέρνηση Τραμπ και εργάστηκε στην πολιτική για τη Μέση Ανατολή, δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφίες των νέων του έργων σε Αλβανία και Σερβία.

Ο ίδιος ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε την Κυριακή στο συγκεκριμένο έργο και αφορά επένδυση περίπου 1 δισ. δολαρίων στο νησί Σαζάν.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι», είπε ο Κούσνερ στους New York Times την Παρασκευή. «Δεν έχουμε ολοκληρώσει αυτές τις συμφωνίες, οπότε μπορεί να μην συμβούν, αλλά έχουμε εργαστεί σκληρά και είμαστε πολύ κοντά».

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Ρόμπερτ Γκαρσία, κατηγόρησε δημοσίως τον Τζάρεντ Κούσνερ για άμεση διαφθορά, λίγο μετά το δημοσίευμα για τα τουριστικά έργα του Κούσνερ, αναφέρει το himara.gr.

Ο Γκαρσία έγραψε στο X: «Ο Τζάρεντ Κούσνερ επιστρέφει στη διαμεσολάβηση σημαντικών συμφωνιών με ξένες κυβερνήσεις. Έχουμε ήδη αποκαλύψει το επενδυτικό του ταμείο 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους Σαουδάραβες και εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το θέμα θα λάβει την προσοχή που του αξίζει. Αυτό είναι πραγματική διαφθορά».

Εν τω μεταξύ, ο Robert Weissman, πρόεδρος της Public Citizen, η οποία παρακολουθεί τις επιχειρηματικές συμφωνίες που θεωρούσε σύγκρουση συμφερόντων κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ, είπε στους Times: «Σε αυτό το σημείο του εκλογικού κύκλου, ο Τζάρεντ Κούσνερ θα πρέπει να παγώσει τα νέα επενδυτικά σχέδια».

Και πρόσθεσε: «Αυτό το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο φαίνεται να ενσαρκώνει το χειρότερο από κάθε διεφθαρμένη τάση της κυβέρνησης Τραμπ και της οικογένειας Τραμπ».

Ο Κούσνερ επέπληξε κάθε υπόνοια ότι τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης λόγω των κυβερνητικών διασυνδέσεών του, λέγοντας στους Times: «Κανείς δεν μου «παραδίδει» τη συμφωνία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments