Policy Briefs

Ευρωεκλογές: Οι Φιλελεύθεροι προετοιμάζονται για εκστρατεία κατά της φον ντερ Λάιεν

Ευρωεκλογές: Οι Φιλελεύθεροι προετοιμάζονται για εκστρατεία κατά της  φον ντερ Λάιεν

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Η φιλελεύθερη ομάδα Renew Europe κατά της υποψηφιότητας της Ευρωπαίας αξιωματούχου.

Όταν συναντηθούν την Τετάρτη (20 Μαρτίου) για να ξεκινήσουν την κοινή τους εκστρατεία «  Ανανέωσε την Ευρώπη τώρα  » (=Renew Europe), οι φιλελεύθεροι της ΕΕ θα προετοιμαστούν για την εκλογική μάχη εναντίον της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με τις δημοσκοπήσεις να μην προβλέπουν νίκη. καλά αποτελέσματα για την ομάδα στην εκλογές Ιουνίου.

Η φιλελεύθερη ομάδα Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσε πράγματι να χάσει περίπου 15 έδρες σε σύγκριση με το τρέχον κοινοβούλιο, μπαίνοντας σε μια κούρσα με την ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (CRE) και την ακροδεξιά ομάδα Identity and Reform. (ID) για τέταρτη ή πέμπτη θέση.

Με τέτοιες προοπτικές, αφού ήταν οι βασιλιάδες κατά την τελευταία νομοθετική περίοδο συμμαχώντας τόσο με την αριστερά όσο και με τη δεξιά του ημικυκλίου, η επιρροή των φιλελεύθερων απειλείται από την πρόοδο των δεξιών δυνάμεων.

Και με τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν τον Ιούνιο, συσπειρώνονται ενάντια σε έναν κοινό εχθρό: την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επιδιώκει μια δεύτερη θητεία επικεφαλής της ευρωπαϊκής εκτελεστικής εξουσίας.

«Λιγότερο φον ντερ Λάιεν, περισσότερη ελευθερία. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα τους επόμενους μήνες », δήλωσε η Marie-Agnès Strack-Zimmermann, επικεφαλής της λίστας του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού φιλελεύθερου κόμματος, της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), κατά τη διάρκεια ενός εθνικού συνεδρίου στο τέλος. του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, οι φιλελεύθεροι θα είναι απαραίτητοι για να σχηματίσουν μια κεντρώα πλειοψηφία μαζί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), ειδικά επειδή οι ψήφοι τους είναι απαραίτητες για να επανεκλεγεί ο σημερινός πρόεδρος από το Κοινοβούλιο του η Επιτροπή.

Πράγματι, για να πραγματοποιήσει μια δεύτερη θητεία, θα πρέπει να εκλεγεί από την πλειοψηφία των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το 2019 επιλέχθηκε με οριακή πλειοψηφία.

Ακόμη και αν οι προτεραιότητες των εθνικών κομμάτων αποκλίνουν και επομένως είναι δύσκολο για την κ. von der Leyen να ικανοποιήσει όλους, τα δύο βασικά αιτήματα που θα πρέπει να τηρηθούν κατά την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο θα είναι η παύση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και για να κρατήσει μακριά την ακροδεξιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments