Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Είμαστε προσηνείς, αλλά ποτέ αφελείς

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Είμαστε προσηνείς, αλλά ποτέ αφελείς

Πηγή Φωτογραφίας: [368154] ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ MH-60 ROMEO (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά όχι αφελείς», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεκάθαρο μήνυμα σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μαραθώνα, όπου το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε τα τρία νέα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk. «Επιβάλλονται οι προσεγγίσεις όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς».

Η τοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη έρχεται δύο ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε δηλώσει πως «αν είχαμε πιέσει λίγο περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει όλη την Κύπρο».

Συγκεκριμένα, κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Τα ελικόπτερα αυτά ενισχύουν την αξία τους σε μία εποχή που δυστυχώς εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή μας. Και παρά την ηρεμία που ευτυχώς επικρατεί τώρα στο Αιγαίο δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι εξ’ ανατολών γείτονες μας επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό πρόγραμμα».

Επίσης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις. Όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς, προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει πάντα την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τη συνεργασία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments