Πολιτική

Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Είμαστε προσηνείς αλλά όχι αφελείς

Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Είμαστε προσηνείς αλλά όχι αφελείς

Πηγή Φωτογραφίας: [365228] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πρωθυπουργικό μήνυμα στην Άγκυρα από την Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου.

Με τη φράση «οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παραλαβή τριών νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Μητσοτάκης είπε πως παρελήφθησαν τα πρώτα τρία από τα επτά ελικόπτερα Romeo, τα οποία εκτός από το ότι είναι κηνυγοί υποβρυχίων, χρησιμοποιούνται και στον πόλεμο επιφανείας. Η συνολική τους αξία ανέρχεται στα 550 εκατ. ευρώ, δηλαδή το κάθε ελικόπτερο κοστίζει σχεδόν 80 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι θα χρησιμοποιηθούν ως οργανικά ελικόπτερα από τις φρεγάτες Μπελαρά.

“Τα ελικόπτερα αυτά ενισχύουν την αξία τους σε μία εποχή που δυστυχώς εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή μας. Και παρά την ηρεμία που ευτυχώς επικρατεί τώρα στο Αιγαίο δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι εξ’ ανατολών γείτονες μας επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό πρόγραμμα” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις. Όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς, μένοντας προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει πάντα την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τη συνεργασία” πρόσθεσε.

Τα ελικόπτερα τύπου Romeo MH-60R Seahawk είναι τα πιο σύγχρονα και ισχυρά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα που έχει το ΝΑΤΟ, ενώ η νέα έκδοση του ελικοπτέρου MH-60 έχει εντυπωσιάσει με το ιδιαίτερα αναβαθμισμένο οπλοστάσιό του.

Το MH-60R μπορεί να φέρει δύο πυραύλους τύπου NSM – “Naval Strike Missiles”, αποτέλεσμα της συνεργασίας των εταιρειών Raytheon και Kongsberg Defense and Aerospace, ενός αντιπλοϊκού βλήματος ακριβείας και μεγάλης εμβέλειας, που μπορεί να καταστρέψει εχθρικά πλοία σε αποστάσεις μέχρι 100 ναυτικά μίλια.

Η «Ελλάδα γίνεται ακόμα πιο δυνατή» έγραψε, από την πλευρά του, στο X ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας με αφορμή την παραλαβή των τριών νέων ελικοπτέρων.

«Παραλαμβάνουμε σήμερα, στην τελετή παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Μαραθώνα, τα νέα ελικόπτερα MH-60 ROMEO. Η Ελλάδα ακόμη πιο δυνατή!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments