Πολιτική

Αντεπίθεση Μητσοτάκη για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος

Αντεπίθεση Μητσοτάκη για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΜΕΤΑΞΑ" (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Με πρωταρχικά όπλα το ευρωψηφοδέλτιο και την ανάδειξη των αντιπολιτευτικών fake news.

Ψύχραιμος παρά τα σημάδια κυβερνητικής φθοράς, αλλά και αποφασισμένος να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών με τη λογική της εθνικής κάλπης εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, λίγο αφού η ΝΔ είχε ανακοινώσει τα πρώτα 28 ονόματα που θα συγκροτούν το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο. 

Οι εκκρεμότητες που απομένουν είναι κυρίως «δεξιάς» υφής, καθώς αναζητούνται πρόσωπα που θα γεφυρώσουν αυτό το κενό που αυταπόδεικτα υπάρχει. Κλειδωμένη είναι η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ο οποίος θα ανακοινωθεί μετά από το κομματικό συνέδριο σε δύο εβδομάδες από τώρα, ενώ τις επόμενες μέρες ο κ. Μητσοτάκης θα αποφασίσει για το αν θα συμπεριλάβει τον Φρέντι Μπελέρη στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, μετά και τις εισηγήσεις που έχει δεχθεί. Σημειωτέον, χθες ο γαλάζιος βουλευτής Θάνος Πλεύρης  δήλωσε πως, αν ο κ. Μπελέρης ενταχθεί στην ευρωλίστα της ΝΔ, ο ίδιος θα κάνει προεκλογική εκστρατεία γι’ αυτόν ανά την επικράτεια.

Ένας πρόσθετος λόγος για την τρέχουσα κάμψη της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, βεβαίως, είναι και τα απόνερα από την τραγωδία των Τεμπών, με την κυβέρνηση να βρίσκεται υπό πολιτική πίεση. Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, έχει αποφασίσει να περάσει στην αντεπίθεσηκαι πλέον η κυβέρνηση να σηκώνει το γάντι σε όσα fake news εκτιμά ότι διακινούνται στη δημόσια σφαίρα, ενώ την ίδια ώρα «καρφώνει» την αντιπολίτευση για απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, να μη γίνεται «πολιτική σπέκουλα για την εθνική τραγωδία ζήτησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως υπάρχει «συγκάλυψη των ευθυνών», ενώ πρόσθεσε πως «η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, και αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αρκεί να δει κανείς ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων σε αυτή την υπόθεση και η εκδίκαση της υπόθεσης φαίνεται να κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς». Καταλήγοντας, ζήτησε να «αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτη τη δουλειά της», γιατί «τελικά αυτή θα αποδώσει ευθύνες», συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχουν a priori ένοχοι, δεν υπάρχουν a priori αθώοι σε αυτή την υπόθεση και η διαρκής προσπάθεια αποκόμισης ενός πρόσκαιρου κομματικού οφέλους πάνω στην τραγωδία των Τεμπών δεν θα είναι και κομματικά ωφέλιμη γι’ αυτούς που την επιδιώκουν.

Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει ο πρωθυπουργός τη δημοσκοπική πτώση της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως η κυβέρνηση «ουδέποτε επαναπαύτηκε στη μεγάλη δημοσκοπική της υπεροχή» και ότι «ουδέποτε θα επικαλεστεί ενόψει των ευρωεκλογών τη μεγάλη εκλογική νίκη» του 2023. Στη φράση του πρωθυπουργού κρύβεται και η στρατηγική επαγρύπνησης του κόμματος ενόψει ευρωεκλογών, η οποία αποτυπώθηκε και στη χθεσινή ανακοίνωση των πρώτων 28 ονομάτων που θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments