Αθλητισμός

Ξεκάθαρος ως προς το τι πρέπει να κάνει η Εθνική κόντρα στη Γεωργία ήταν ο Πογιέτ

Ξεκάθαρος ως προς το τι πρέπει να κάνει η Εθνική κόντρα στη Γεωργία ήταν ο Πογιέτ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//

Λίγες ώρες έμειναν ακόμα για τη μεγάλη μάχη της Εθνικής ποδοσφαίρου η οποία φιλοξενείται από τη Γεωργία στην Τιφλίδα στον τελικό με φόντο την πρόκριση στα τελικά του EURO 2024.

Λίγες ώρες έμειναν ακόμα για τη μεγάλη μάχη της Εθνικής ποδοσφαίρου η οποία φιλοξενείται από τη Γεωργία στην Τιφλίδα στον τελικό με φόντο την πρόκριση στα τελικά του EURO 2024.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι, το τι περιμένει από τον αντίπαλο αλλά και εκείνος πώς προετοιμάζει την ομάδα του.

Πόσο επηρεάζουν τα στατιστικά την ψυχολογία ενόψει του αγώνα της Τρίτης; «Δεν ήμουν προπονητής στα προηγούμενα ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλό μας. Ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι. Ας κερδίσει η καλύτερη ομάδα».

Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε την Γεωργία και συγκεκριμένα τον Κβαρατσχέλια; «Και οι δύο ομάδες έχουν συγκεκριμένο πλάνο και δεν αλλάζει ποτέ το πλάνο σε έναν τελικό. Πρέπει να έχουμε την απόδοση που πρέπει και να επιβάλουμε το παιχνίδι μας».

Ένα κοινό των δύο ομάδων είναι ότι οι προπονητές τους ήταν πετυχημένοι ποδοσφαιριστές. Οι δύο ομάδες, όμως, έχουν πολλούς ποδοσφαιριστές χωρίς εμπειρία σε τέτοια ματς. Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το δυνατό σημείο της ελληνικής ομάδας; «Είναι μία ενδιαφέρουσα ερώτηση γιατί ξέρουμε σε τέτοια ματς πόσο αποφασιστικό είναι να είναι νοητικά προετοιμασμένοι οι παίκτες. Για να μπορούν να διαχειριστούν το ματς. Το βασικό είναι να μπορέσουμε να έχουμε ένα φυσιολογικό ματς, από την στιγμή που και οι δύο ομάδες θέλουν να βρεθούν στο Euro».

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το ότι η μία ομάδα έχει τέσσερις παρουσίες σε Euro και η άλλη καμία; Έχετε προετοιμαστεί για την περίπτωση το ματς να οδηγηθεί στην διαδικασία των πέναλτι; «Αν δεν κάνω λάθος, κανένας παίκτης της Εθνικής, εκτός του Τζαβέλλα, δεν έχει βρεθεί σε τελική φάση Euro. Δεν μου αρέσουν τα πέναλτι, αν, όμως, χρειαστεί, έτσι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Εμείς, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να προκριθούμε στο Euro».

Έχετε μπει σε δίλημμα να αλλάξατε κάτι από την ενδεκάδα κόντρα στο Καζακστάν, ως στοιχείο έκπληξης; «Δεν είναι θέμα να εκπλήξω τον αντίπαλο προπονητή. Περιμένω να δω κάποια πράγματα στους ποδοσφαιριστές μου και στην αποψινή προπόνηση».

Όλοι στην Γεωργία συζητούν για αυτό το ματς, η Ελλάδα θα παίξει απέναντι σε ένα ολόκληρο έθνος. Πώς προετοιμάζετε την ομάδα σας για ένα τέτοιο ματς; «Το θέμα λύνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν γεμάτα γήπεδα. Θα θέλαμε να παίξουμε εντός έδρας, αλλά όλα γίνονται στο γρασίδι».

Tο συγκεκριμένο παιχνίδι θα κρίνει την πορεία της Ελλάδας μέχρι τώρα; «Κάποιες φορές το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο, δεν έχει σημασία τι συμβαίνει σε δύο χρόνια. Όλα παίζονται σε ένα ματς. Μπορεί και ένα πρωτάθλημα να κριθεί σε ένα ματς. Είμαι περήφανος, ερχόμαστε με τις καλύτερες συνθήκες. Ήρεμοι και ικανοποιημένοι με ό,τι έχουμε κάνει έως τώρα».

Το ματς με το Καζακστάν το έκανε η Ελλάδα να φαίνεται πιο εύκολο. Μπορεί να συμβεί το ίδιο και κόντρα στην Γεωργία και ποιος παράγοντας θα παίξει καθοριστικό ρόλο; «Θα ξεκινήσω από το τέλος. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί με την μπάλα και να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις. Στο ποδόσφαιρο, ακόμα και οι μισές ευκαιρίες, είναι ευκαιρίες. Πρέπει να είμαστε χειρουργικοί και προσεκτικοί σε όλα».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments