Πολιτική

“Καθεστωτισμός” και “μιντιακά συμφέροντα” κυριαρχούν στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

“Καθεστωτισμός” και “μιντιακά συμφέροντα” κυριαρχούν στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Πηγή Φωτογραφίας: [368299] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανταλλαγή βαριών χαρακτηρισμών κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.
Κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία συνυπογράφουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον Μάκη Βορίδη να απαντά σε ανάλογο ύφος και τόνο.

«Έχει γίνει συνήθεια της κυβέρνησης η συστηματική υπονόμευση του Κράτους Δικαίου, με σκάνδαλα τα οποία διαχειρίζεστε με μοτίβο τη διαφθορά, τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρα, συμπληρώνοντας πως είναι «πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, η απόκρυψη της αλήθειας, η ατιμωρησία και η συγκάλυψη».

Αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών που αποτελεί την αιχμή για την πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως η «τραγωδία συμβολίζει την ηθική και πολιτική χρεοκοπία της κυβέρνησης», ενώ σχετικά με το δημοσίευμα για τη «μονταζιέρα» στις συνομιλίες του σταθμάρχη, είπε πως αυτό «ανέδειξε ότι ενώ η Ελλάδα θρηνούσε, η μόνη αγωνία κάποιων στην κυβέρνηση ήταν το μικροκομματική συμφέρον, πως θα ενισχυθεί το αφήγημα ότι για όλα φταίει ο σταθμάρχης, ο οποίος ήταν και δικό σας ρουσφέτι».

Εν συνεχεία, επικέντρωσε στο πυρήνα της πρόταση που είναι οι κυβερνητικοί χειρισμοί σε μια σειρά από υποθέσεις που αφορούν το κράτος Δικαίου, όπως οι υποκλοπές και η διαρροή των emails των αποδήμων, λέγοντας πως αυτά τα ζητήματα «είναι έργο της παρέας του Μαξίμου. Αυτοί οργάνωσαν τις υποκλοπές. Αυτοί πήραν δεδομένα εκλογέων. Κοροϊδεύετε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει θέμα».

«Δεν έχει άλλη επιλογή ο Μητσοτάκης, θα έρθει εδώ για να απολογηθεί, για τα πεπραγμένα κυβέρνησής του. Επικροτούν οι βουλευτές του εάν επικροτούν αυτούς τους θλιβερούς χειρισμούς; Πρέπει να μπει φρένο στην αλαζονεία και την ασυδοσία, να σταματήσουμε την παρακμή», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε αιχμές της κυβέρνησης για σχέσεις του ίδιου με επιχειρηματικά συμφέροντας, ο κ. Ανδρουλάκη υποστήριξε πως «κάποιοι συνέδεσαν αυτή την πρωτοβουλία μας με συμφέροντα. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Με βαπτίσατε πράκτορα ξένων δυνάμεων όταν ανακάλυψα το σκάνδαλο των υποκλοπών για να πετάξετε την μπάλα στην κερκίδα. Σήμερα μας βαπτίζετε διαπλεκόμενους. Αυτές είναι καθεστωτικές πρακτικές, είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα, για να κρατήσετε την καρέκλα“.

Το «γάντι» σήκωσε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί την άμεση έναρξη της διαδικασίας.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας πως «όλα όσα αναδείξατε, τα έχει συζητήσει η Ολομέλεια. Όλα όσα θέσατε είναι ζητήματα που έχουν απασχολήσει την κυβέρνηση, την Ολομέλεια και την κοινή γνώμη».

“Γιατί δεν την καταθέσατε με αυτά τα στοιχεία το προηγούμενο διάστημα, αλλά την Κυριακή; Το κάνατε μετά το δημοσίευμα του Βήματος, για ένα υλικό που βρίσκεται στον ανακριτή και έχει παιχτεί εκείνες τις ημέρες στη δημόσια τηλεόραση», προσέθεσε και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Γι’ αυτό σας λέμε ότι είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων μιντιακών συμφερόντων».

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως ο κ. Ανδρουλάκης, στην ομιλία του, είχε ήδη απαντήσει στην κυβέρνηση, ως προς τις αιτιάσεις περί «διαπλοκής» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αφού εξαρχής το Μαξίμου συνέδεσε την πρόταση δυσπιστίας που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει με το δημοσίευμα του «Βήματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments