Ελλάδα

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος της εικοσαετίας με υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος της εικοσαετίας με υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Σύμφωνα με το meteo, η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στον Αλικιανό Χανίων που έδειξε 32,6 βαθμούς

Οι θερμοκρασίες σήμερα (27/3) ήταν οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί την τελευταία εικοσαετία στις περισσότερες περιοχές της χώρας για το μήνα Μάρτιο. Στο Γκάζι το θερμόμετρο ξεπέρασε το ρεκόρ της 31ης Μαρτίου του 2009 που ήταν 25 βαθμοί, φτάνοντας τους 25,3 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές έφτασε ακόμα και τους 32 βαθμούς.

Πρόκειται για θερμοκρασίες που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα έως τώρα ρεκόρ για τον μήνα Μάρτιο. Μάλιστα, καθώς αναμένεται και οι τελευταίες τρεις ημέρες του μήνα να έχουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή η μέση θερμοκρασία του μήνα να ανέβει κι άλλο.

Εξαίρεση περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που το θερμόμετρο σήμερα δεν ξεπέρασε τις μέσες κανονικές για την εποχή τιμές, στις υπόλοιπες περιοχές η ζέστη ήταν εκτός κανονικότητας. Και σήμερα, αλλά και αύριο οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, συνεπώς η ατμόσφαιρα θα παραμείνει αποπνιχτική, ενώ μετά από μικρή πτώση της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο, τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε νέα θερμή εισβολή με νέα άνοδο της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το meteo, στο υψηλότερο σημείο έφτασε ο υδράργυρος στον Αλικιανό Χανίων που έδειξε 32,6 βαθμούς, ενώ στο κέντρο Χανίων έδειξε 32,5 βαθμούς.

Την Τετάρτη (27/3) η αφρικανική σκόνη ήταν εμφανής με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Στους χάρτες του meteo που ακολουθούν παρουσιάζονται οι αναμενόμενες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στην επιφάνεια την Πέμπτη, στις 02:00.

Σημαντικό χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών είναι και οι υψηλές θερμοκρασίες.

meteo-skoni
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments