Πολιτική

Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών – Τι θα υποστηρίξει ο πρωθυπουργός

Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών – Τι θα υποστηρίξει ο πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: [368345] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ολοκληρώνεται απόψε η τριήμερη συζήτηση με την ομιλία του πρωθυπουργού και την ψηφοφορία.

Ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις για τις συνομιλίες που είχαν έρθει στη δημοσιότητα μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σημειώνεται, πως η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, ολοκληρώνεται με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, που ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν τις 17.00 (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και φυσικά θα κλείσει με ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, που αναμένεται να ξεκινήσει περί τις 10 με 11 το βράδυ.

Πιο ειδικά, ανίκανο σε βαθμό κακουργήματος αποκάλεσε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός κατά την ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΊΝΗΜΑ.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε από πού αντλεί την αλαζονεία του ο κ. Καραμανλής», τόνισε ο κ. Νατσιός, καταδικάζοντας τη στάση που κράτησαν οι βουλευτές της ΝΔ κατά την ομιλία του πρώην υπουργού.

«Είναι υπεύθυνος για τον θάνατο των 57 ανθρώπων στα Τέμπη», είπε και πρόσθεσε: «Μήπως θέλετε να σας ζητήσει και συγγνώμη ο ελληνικός λαός;».

«Ο πολίτης που χρήζει ιατρικής περίθαλψης, έχει στο μυαλό του πώς θα καταφέρει να πληρώσει το φακελάκι. Είναι απεγνωσμένος ο πολίτης», σημείωσε ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

«Είστε το κόμμα που ώθησε ξένες εφημερίδες να πανηγυρίζουν γιατί ηττήθηκε η Ορθοδοξία και η Εκκλησία», συνέχισε ο πρόεδρος της Νίκης», συμπλήρωσε

«Το δικαίωμα στην οικογένεια έχουν τα αγαπημένα ζευγάρια των ομοφυλόφυλων», πρόσθεσε ο κ. Νατσιός, καταδικάζοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης.

«Καταντήσατε τα σχολεία κέντρα αγραμμάτων», σημείωσε, τονίζοντας: «Στις παρελάσεις φορούν κέρατα και φούστες και όχι τις παραδοσιακές μας στολές».

Επίσης, έντονη κριτική σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία άσκησε ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών”, Βασίλης Στίγκας, στην ομιλία του στην Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, ενώ τόνισε ότι «επειδή υπάρχουν νεκροί, που πρέπει να δικαιωθούν, συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής και ψηφίζουμε “ναι”».

«Όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα πήραν στο λαιμό τους 57 ψυχές», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στίγκας, ενώ προσέθεσε: «ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι τα τρία κόμματα που έσυραν την Ελλάδα στη δίνη των μνημονίων, του υπέρογκου χρέους και της απόλυτης καταστροφής. Η συμφορά των Τεμπών ήρθε, λοιπόν, να χαράξει μια βαθιά τομή στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η επί χρόνια κοροϊδία τους έπιασε ταβάνι. Τα παραμύθια των κακών λύκων έφθασαν να είναι τόσο κραυγαλέα που πλέον δεν πείθουν κανέναν».

Παρωδία χαρακτήρισε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, διερωτώμενος «γιατί διαφωνήσατε με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής;»

«Η Δημοκρατία δεν απειλείται από φαντάσματα του σκοτεινού παρελθόντος, η Δημοκρατία απειλείται από την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να πείσει τους πολίτες ότι η Δημοκρατία είναι μια καθημερινή υπόθεση», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

«Γι’ αυτή την κρίση στη Δημοκρατία η κυβέρνηση της Δεξιάς έχει ευθύνη», τόνισε ακόμη ο Αλέξης Χαρίτσης. «Πολλά τα επεισόδια που κλωνίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών», συμπλήρωσε ακόμη.

«Έγινε έγκλημα στα Τέμπη, χάθηκαν 57 άνθρωποι», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Σε δεινή θέση για τα Τέμπη βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι ο πόνος έγινε οργή για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Κάποιοι φρόντιζαν παρασκηνιακά για τη διαχείριση αυτής της τραγωδίας», είπε ο κ. Χαρίτσης. «Δεν υπάρχουν λέξεις για το έγκλημα. Δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγετε από τα αμείλικτα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις», συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης.

Θα ακούσουμε από τον κ. Μητσοτάκη να πει ότι κινδυνεύει να πέσει από τα οικονομικά συμφέροντα; Αλήθεια τώρα; Η κυβέρνηση που έχει τη μεγαλύτερη ασυλία; Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει σύσταση πρανακριτικής επιτροπής», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς , Αλέξης Χαρίτσης.

Η κυβέρνηση συκοφαντεί δημιουργεί ένα πλέγμα αδιαφάνειας και το μόνο που καταφέρνει είναι να βυθίσει την xώρα στην ανασφάλεια, είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει ανέφερε ο κ. Χαρίτσης που σχολίασε πως «Το μόνο αισιόδοξο είναι πως δημιουργείται μια κοινωνική αντιπολίτευση που πρέπει αν μετατραπεί σε κοινωνική δύναμη για να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της χώρας μας»

Τι θα υποστηρίξει ο Κ. Μητσοτάκης

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο από όσα του καταμαρτυρούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Γνωρίζει, όπως λένε συνεργάτες του, ότι οι τόνοι θα ανέβουν πολύ και αυτό φάνηκε ήδη από χθες.

Στην αιχμή της ομιλίας του θα είναι δύο παράμετροι. Η μία θα είναι η διαβεβαίωση ότι μέσω της δικαστικής διερεύνησης θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι βασικοί υπεύθυνοι για αυτή την τραγωδία. Δεν θα αρνηθεί ότι παθογένειες δεκαετιών και ίσως και λάθος χειρισμοί οδήγησαν στο να χαθούν 57 ζωές και θα διαβεβαιώσει πως όσο περνάει από το χέρι του δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία.

Όμως, αυτό που περιμένουν πολλοί είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατονομάσει τα οργανωμένα συμφέροντα που θέλουν να πλήξουν τη χώρα και θέλουν να καταστήσουν όμηρό τους την κυβέρνηση.

Θα απορρίψει τα περί συγκάλυψης και θα εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας.

Θα κατηγορήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι βασίζουν την επιβίωσή τους στον ανθρώπινο πόνο με ψέματα, συκοφαντίες και φήμες.

Απόντος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τα πυρά του πρωθυπουργού θα συγκεντρώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος και ανέλαβε την πρωτοβουλία να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας χρησιμοποιώντας ως όπλο του το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής». Και εδώ θα τον κατηγορήσει ότι είναι «εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων».

Από τα πυρά του δεν θα ξεφύγει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κυρίως όμως γιατί ζήτησε και μάλιστα με τελεσίγραφο από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και αμφισβήτησε ευθέως τις δημοκρατικές διαδικασίες, ζητώντας εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών. Αναμένεται να του προσάψει ότι υπονομεύει συνειδητά το πολίτευμα της χώρας και θέτει σε αμφισβήτηση θεσμούς δεκαετιών δηλητηριάζοντας τους πολίτες με τοξικότητα και συνδέοντας πράγματα που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, όπως η διαρροή των email με την επιστολική ψήφο, την οποία άλλωστε η αντιπολίτευση πολέμησε και καταψήφισε.

Θα θυμίσει ότι εκείνοι που κόπτονται για το Κράτος Δικαίου έχουν στις τάξεις τους δύο καταδικασμένα στελέχη τους, τον Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με τον πρώτο εκ των δύο μάλιστα να είναι και ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments