Πολιτική

Για μύθους και πραγματικότητες για τα Τέμπη θα μιλήσει ο Μητσοτάκης

Για μύθους και πραγματικότητες για τα Τέμπη θα μιλήσει ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [365210] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Λίγο μετά τις 8:30μμ θα ανεβεί στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Αποφασισμένος να αποδομήσει τους μύθους, που, κατά τη γνώμη του, καλλιεργήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα γύρω από τα Τέμπη, είναι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερα, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να απαντήσει σε πολύ υψηλούς τόνους σε όλες τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «συγκάλυψης». Στον απόηχο και της πολύ σκληρής κριτικής που του έχει ασκηθεί για την απουσία του από την πρόσφατη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αντικρούσει στην ουσία του το σκεπτικό με το οποίο προχώρησε η αντιπολίτευση στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

Παίρνοντας την σκυτάλη από τα κυβερνητικά στελέχη που όλο το προηγούμενο διήμερο μιλούσαν για συμφέροντα, ο κ. Μητσοτάκης θα κινηθεί στην ίδια γραμμή «αντεπίθεσης» με κατηγορίες για προσπάθεια «τυμβωρυχίας» και «πολιτικής εκμετάλλευσης» και επιτιθέμενος σε πολύ υψηλούς τόνους τόσο στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ όσο και στον Στέφανο Κασσελάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει επιμεληθεί προσωπικά την παρέμβαση που θα κάνει, θα ανέβει στο βήμα λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ και σχεδιάζει να μιλήσει για «μύθους και αλήθειες» γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών, μιλώντας ωστόσο και σε τόνο συναισθηματικό: Ως πολίτης δηλαδή και ως πατέρας, απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων, θα δεσμευθεί για την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό αυτό συμβάν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει για μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μιας ανείπωτης τραγωδίας, η οποία όμως θα πέσει στο κενό.

Κι αυτό γιατί πατώντας σε ένα δημοσίευμα, το οποίο δεν λέει κάτι το ουσιαστικά καινούριο, δείχνει ότι άλλα είναι τα κίνητρα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και τα περί συγκάλυψης είναι απλά λόγια του αέρα.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης χθες στη Βουλή το είπε ξεκάθαρα: «Επιλέξατε συμμάχους εκδοτικούς και οικονομικούς! Αυτό είναι σήμερα η πρόταση δυσπιστίας και γίνεται γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ισχυρή ενοχλεί. Και πρέπει να αποδυναμωθεί».

Ιδιαίτερα σκληρή θα είναι η τοποθέτηση του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, που είχε την πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας, μετά από έναν «παραπλανητικό τίτλο εφημερίδας», όπως σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για συμφέροντα που θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση.

Ακόμα πιο σκληρή, ωστόσο, θα είναι η κριτική που θα ασκήσει στον κ. Στέφανο Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «επικίνδυνο» μετά τα όσα έχει πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη παρουσίας διεθνών παρατηρητών στις επόμενες εκλογές, κάτι που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πλήττει την αξιοπιστία της χώρας και της δημοκρατίας.

Αναμένεται, επίσης, να κατηγορήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρώτον για απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας και δεύτερον για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου και κομματική εκμετάλλευση του δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς υποκριτικά όπως θα πει φωτογραφίζονταν θλιμμένοι δίπλα στον τόπο της σύγκρουσης ή πλάι στους συγγενείς των θυμάτων, όταν στην πραγματικότητα χρησιμοποιούσαν τα Τέμπη στην πολιτική συναλλαγή τους και σε πλήρη συντονισμό – μια σαφής αναφορά στα όσα είπε χθες το βράδυ ο Νίκος Παππάς – και με μόνο στόχο να χτυπήσουν την κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμάται πως η κυβέρνηση θα βγει κερδισμένη από αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία καθώς θα συσπειρώσει όχι μόνο τους βουλευτές της ΝΔ αλλά και τον κόσμο της που βλέπει μια ολόκληρη παράταξη να βάλλεται με αντιπολιτευτικές τακτικές που βασίζονται σε fake news και σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments