Πολιτική

Η αντιθεσμική στάση της Κωνσταντοπούλου προκαλεί κοινοβουλευτικές αναταράξεις

Η αντιθεσμική στάση της Κωνσταντοπούλου προκαλεί κοινοβουλευτικές αναταράξεις

Πηγή Φωτογραφίας: [368345] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κρεσέντο λαϊκιστικής συμπεριφοράς από την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Επί τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιδόθηκε σε ένα «ρεσιτάλ» λαϊκισμού, δοκιμάζοντας με την αντιθεσμική συμπεριφορά της αρκετές φορές την υπομονή της Ολομέλειας.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, σε ρόλο «εθνικού δικαστή», προκάλεσε συστηματικά πανδαιμόνιο μέσα στη Βουλή, κάθε φορά που κάποιος βουλευτής ή υπουργός της κυβέρνησης τοποθετούνταν από το βήμα της Βουλής.

Εμμένοντας σε ένα μονότονο «κρεσέντο» εργαλειοποίησης της ανείπωτης τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη και φωνασκώντας, στην προσπάθειά της να ακουστεί πιο δυνατά από τους εκάστοτε ομιλούντες, η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανέλαβε αυτοβούλως χρέη τιμητή των πάντων.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι την Πέμπτη, τελευταία ημέρα της συζήτησης και ψηφοφορίας στη, η ίδια δεν σταμάτησε να διακόπτει τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

Η απάντηση του πρωθυπουργού στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Χρειάστηκε, μάλιστα, αρκετές φορές ο Κ. Τασούλας να απευθυνθεί προς την πλευρά της, φτάνοντας στο σημείο να της πει: «Δεν ακούγεστε! Μήπως να σας φέρουμε μια ντουντούκα;».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην ωρυόμενη πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Κυρία Κωνσταντοπούλου, αφήσατε ένα αδιανόητο υπονοούμενο πως επειδή ήταν εθελοντής μου με είχε ενημερώσει για το φορτίο. Δεν ντρέπεστε, πώς εργαλειοποιείτε έτσι τον πόνο και τα λέτε αυτά χωρίς ντροπή! Και μιλάτε για θεωρίες βαγονιών ξυλολίου και αυτό ήταν σχέδιο της κυβέρνησης να προσθέσουμε βαγόνια. Συγκρούστηκαν τα τρένα και έγινε έκρηξη και όλο αυτό ήταν σχέδιο της κυβέρνησης.

Ένας πραγματογνώμονας υπάρχει. Δεν επιβεβαίωσε ποτέ τίποτα από αυτά που λέτε. Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη. -Είπε κοιτώντας στα θεωρεία συγγενείς των θυμάτων. Είπατε πως θέλαμε να μπαζώσουμε το έδαφος; Γιατί να το κάνουμε αυτό; Και αυτό ήταν απόφαση της κυβέρνησης; Τι ακριβώς να συγκαλύψουμε με το μπάζωμα; Το μέλημα των συνεργείων ήταν να σηκώσουμε τα βαγόνια των τρένων για να δούμε ποιοι ήταν από κάτω».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments