Ελλάδα

Μαρία Καρυστιανού: Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη – Ντρέπομαι για τη Βουλή

Μαρία Καρυστιανού: Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη – Ντρέπομαι για τη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών-Θυμάτων Τεμπών, μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή «Αντιθέσεις», 396 ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη, με τους επισήμως 57 νεκρούς, την μια αγνοούμενη και τους δεκάδες τραυματίες.

Η Μαρία Καρυστιανού είπε ακόμη ότι κανένα κόμμα δεν την προσέγγισε

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών-Θυμάτων Τεμπών, μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή «Αντιθέσεις», 396 ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη, με τους επισήμως 57 νεκρούς, την μια αγνοούμενη και τους δεκάδες τραυματίες.

Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για όλα όσα βιώνουν οι οικογένειες, συγγενείς και φίλοι, των νεκρών και τραυματιών των Τεμπών και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο συλλογικό τραύμα που προκάλεσε η τραγωδία στην ελληνική κοινωνία, με τις διαστάσεις του και εκτός Ελλάδας.

«Πώς να περιγράψω ότι τόσα χρόνια γνώριζαν άπαντες τα προβλήματα του σιδηροδρόμου και αδιαφορούσαν τόσο κυνικά. Έβαζαν τον κόσμο με το πάμε και όπου βγει. Και μετέπειτα πού πήγε ο σεβασμός στις οικογένειες; Που πέταξαν τα βαγόνια, τα χώματα, που αλλοίωσαν τον χώρο; Παρενέβησαν στην δικαστική εξουσία. Μιλάμε για σωρεία ποινικών αδικημάτων δεν είναι ένα δύο πράγματα και καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες; Και η έκρηξη; Θέλουμε να μάθουμε γιατί έγινε η έκρηξη, και γιατί μετά προσπάθησαν πολιτικά πρόσωπα να μας αποτρέψουν», είπε η κα Καρυστιανού.

«Βλέπουμε να γίνεται μια τραγωδία, να τελειώνει και να πηγαίνουμε στην επόμενη; Αυτό το μοτίβο έχουν επιλέξει οι κυβερνώντες; Η κάθε κυβέρνηση».

Καρυστιανού: Ενοχλήθηκα με τον πρωθυπουργό

«Ενοχλήθηκα όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι συγκρούστηκε η παθογένεια με κάτι άλλο δεν θυμάμαι τι είπε. Η παθογένεια τίνος πράγματος; Ποιος έπρεπε να θεραπεύσει αυτήν την παθογένεια; Οι πολιτικοί παίρνουν του μισθούς; Γιατί δεν κάνουν έργο; Δεν μπορώ να δέχτουμε από έναν πολιτικό να μιλάει για παθογένεια. Οι παθογένειες θεραπεύονται», σημείωσε.

«Το μείζον είναι η τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, όλων όσοι έσφαλαν, πολιτικοί, μη πολιτικοί, υπάλληλοι, όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης».

Τι ανέφερε για τη Δικαιοσύνη

«Δικαιοσύνη θα είναι να μην ξανασυμβεί αυτό», είπε σε άλλο σημείο.

«Σίγουρα υπάρχουν καλοί δικαστές. Το πρόβλημα είναι αν η κεφαλή της δικαστικής εξουσίας η οποία διορίζεται από την κυβέρνηση αν μπορεί να ελέγξει την κυβέρνηση. Με αυτά τα δεδομένα θεωρώ ότι δεν κάνει καλά την δουλειά της, μεροληπτεί, και δεν της έχω καθόλου εμπιστοσύνη για αυτό στράφηκα στην Ευρώπη, έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους»

Δύο μέρες μετά το δυστύχημα, την Πέμπτη το συντριπτικό υλικό του δυστυχήματος έχει απομακρυνθεί κα υπήρχε φρέσκο πατημένο χώμα, σύμφωνα με την ίδια. «Ρώτησα έναν αστυνομικό και μου απάντησε πως έπρεπε να στρώσουν το χώμα γιατί θα γινόταν τρισάγιο», πρόσθεσε.

«Θεωρώ αυτά που είπε ο κ. Καραμανλής στην εξεταστική κοροϊδία. Θα προτιμούσα να τον δω σε μια αίθουσα δικαστηρίου να εξηγεί αυτά, αν εξηγούνται»

Για τη συζήτηση στη Βουλή: «Όταν άκουσα την πρόταση ήμουν πολύ επιφυλακτική. Δε θεωρώ ότι πήγαν καλά τα πράγματα. Δεν την παρακολούθησα, παρά ελάχιστα την τελευταία μέρα. Ήταν ίσως από τις πιο ντροπιαστικές μέρες για το κοινοβούλιο, ντράπηκα σαν άνθρωπος. Ελπίζω κάποια στιγμή να παρακολουθούμε τη Βουλη΄και να είμαστε περήφανοι».

«Όλος ο λόγος του πρωθυπουργού όπως και άλλοι κατά καιρούς θεωρώ ότι είναι παραπλανητικοί, εντελώς ψεύτικοι», είπε και μίλησε για «έγκλημα συγκάλυψής».

Για τον εισαγγελέα Λαρίσης: «Για την αλλοίωση είχαμε δει προσωπικά και τον εισαγγελέα Λαρίσης, τον πρώτο μήνα, και εκείνη η απάντηση ήταν η αδιανόητη. Του λέγαμε ότι έφυγαν τα βαγόνια με τα χώματα και πετάχτηκαν στο Κουλούρι κακήν κακώς, Και λέγαμε πως το επιτρέψατε: Και μας είπε πως έχει ολοκληρωθεί η έρευνα, “Μου είπαν ότι ολοκληρώθηκε τηλεφωνικά”. Εμείς στη συνέχεια μάθαμε για τον κ. Αγοραστό».

Για τα κόμματα: «Μιλάω για αξίες ζωής, δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα. Δεν είναι κομματικό, είναι ένα έγκλημα» απάντησε όταν ρωτήθηκε για όσους την κατηγορούν για πολιτική σκοπιμότητα.

Ερωτώμενη τέλος αν την προσέγγισε κάποιο κόμμα είπε: «Κανένα κόμμα δεν ήρθε να μου το πεί αυτό. Η αντιπολίτευση σέβεται. Κανένας ούτε καν το υπονόησε»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments