Τεχνολογία

Η ολική έκλειψη ηλίου «κλείνει» εκατοντάδες σχολεία στις ΗΠΑ

Η ολική έκλειψη ηλίου «κλείνει» εκατοντάδες σχολεία στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Πολλά σχολεία στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως δεν θα λειτουργήσουν εκείνη την ημέρα, καθώς το φαινόμενο της ολικής έκλειψης ηλίου συμβαίνει μια φορά στη ζωή μας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Στις 8 Απριλίου αναμένεται η ολική έκλειψη ηλίου που θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αμερική

Πολλά σχολεία στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως δεν θα λειτουργήσουν εκείνη την ημέρα, καθώς το φαινόμενο της ολικής έκλειψης ηλίου συμβαίνει μια φορά στη ζωή μας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ολική έκλειψη ηλίου θα είναι ορατή από 15 Πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ θα βυθίσει εντελώς στο σκοτάδι αρκετές μεγάλες πόλεις, όπως το Ντάλας, το Λιτλ Ροκ, η Ινδιανάπολη, το Κλίβελαντ και το Μπάφαλο. Οι Αμερικανοί σχεδόν σε όλες τις πολιτείες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τουλάχιστον μερική έκλειψη ηλίου – εκτός κι αν δεν το επιτρέψουν τυχόν κακές καιρικές συνθήκες.

Ορισμένα σχολεία, όπως αυτά στο Σαν Αντόνιο, θα κλείσουν, εν μέρει επειδή προβλέπονται κυκλοφοριακά προβλήματα από τους χιλιάδες ανθρώπους που αναμένεται να ταξιδέψουν σε πόλεις κατά μήκος της διαδρομής της ολικής έκλειψης ηλίου. Άλλα σχολεία, όπως στο Ανατολικό Τενεσί, θα κλείσουν νωρίτερα, ενώ όσα μείνουν ανοιχτά θα τροποποιήσουν τα μαθήματα γύρω από την έκλειψη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στις 8 Απριλίου, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) των ΗΠΑ θα φιλοξενεί μια εκπαιδευτική ζωντανή ροή που απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας και θα περιλαμβάνει εξηγήσεις και ομιλίες από επιστήμονες που μελετούν τον ήλιο.

Εκατοντάδες μαθητές γυμνασίου και κολεγίων στις ΗΠΑ θα συμμετάσχουν επίσης σε πανεθνικά επιστημονικά πειράματα κατά τη διάρκεια της έκλειψης, όπως το National Eclipse Balooning Project που χρηματοδοτείται από τη NASA και το NSF.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δήλωσε ότι αναμένει την ανοιξιάτικη εναέρια κυκλοφορία να κορυφωθεί με 50.670 πτήσεις την Πέμπτη 4 Απριλίου, εν μέρει λόγω των ανθρώπων που ταξιδεύουν για την έκλειψη.

Με πληροφορίες από axios.com

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments