Διεθνή

Σεισμός: Ώρες αγωνίας στην Ταϊβάν για εγκλωβισμένους σε σήραγγες και ερείπια [vid]

Σεισμός: Ώρες αγωνίας στην Ταϊβάν για εγκλωβισμένους σε σήραγγες και ερείπια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (Taiwan National Fire Agency/REUTERS)//Εννέα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρού σεισμού 7,5 βαθμών Ρίχτερ, που έπληξε το πρωί την Ταϊβάν και είναι ο ισχυρότερος που πλήττει τη νήσο τα τελευταία τουλάχιστον 25 χρόνια. Ο αριθμός των τραυματιών έφθασε τους 821, ενώ αγνοείται η τύχη 100 ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονταν καθ’ οδόν προς ένα εθνικό πάρκο, ανακοίνωσαν οι αρχές την ώρα που οι διασώστες χρησιμοποίησαν σκάλες για να απομακρύνουν με ασφάλεια τους κατοίκους από κτίρια.

Στις Φιλιππίνες, η Υπηρεσία Σεισμολογίας εξέδωσε προειδοποίηση για τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών σε πολλές επαρχίες καλώντας τους να μετακινηθούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Εννέα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρού σεισμού 7,5 βαθμών Ρίχτερ, που έπληξε το πρωί την Ταϊβάν και είναι ο ισχυρότερος που πλήττει τη νήσο τα τελευταία τουλάχιστον 25 χρόνια. Ο αριθμός των τραυματιών έφθασε τους 821, ενώ αγνοείται η τύχη 100 ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονταν καθ’ οδόν προς ένα εθνικό πάρκο, ανακοίνωσαν οι αρχές την ώρα που οι διασώστες χρησιμοποίησαν σκάλες για να απομακρύνουν με ασφάλεια τους κατοίκους από κτίρια.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα θύματα βρίσκονται στην ορεινή, αραιοκατοικημένη κομητεία Χουάλιεν, στην ανατολική Ταϊβάν, όπου εντοπίστηκε και το επίκεντρο το σεισμού. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 77 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, κάποιοι στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν στην Χουάλιεν και άλλοι σε σήραγγες που κατέρρευσαν.

Στις Φιλιππίνες, η Υπηρεσία Σεισμολογίας εξέδωσε προειδοποίηση για τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών σε πολλές επαρχίες καλώντας τους να μετακινηθούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Αρκετά μικρά κύματα τσουνάμι έφθασαν σε τμήματα του νομού Οκινάουα στα νότια.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα θύματα βρίσκονταν στην ορεινή, αραιοκατοικημένη κομητεία Χουάλιεν, στα ανατολικά της χώρας, όπου εντοπίστηκε και το επίκεντρο το σεισμού.

Η σεισμική δόνηση ήταν υποθαλάσσια και σημειώθηκε στις 07:58 (τοπική ώρα· 02:58 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 15,5 χλμ.

Οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 50 ταξιδιώτες που επέβαιναν σε τέσσερα μίνι μπας και κατευθύνονταν σε ξενοδοχείο μέσα στο εθνικό πάρκο Ταρόκο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 77 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, κάποιοι στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν στην Χουάλιεν και άλλοι σε σήραγγες που κατέρρευσαν.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι περίπου 60 από τους εγκλωβισμένους βρίσκονται σε σήραγγα βόρεια της πόλης της Χουάλιεν και ότι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους σε άλλη σήραγγα είναι δύο Γερμανοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments