Διεθνή

Σεισμός: 9 νεκροί και πάνω από 700 τραυματίες από τη δόνηση των 7,4 Ρίχτερ

Σεισμός: 9 νεκροί και πάνω από 700 τραυματίες από τη δόνηση των 7,4 Ρίχτερ

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές της νήσου, 77 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίων

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές της νήσου, 77 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίων

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 711 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό 7,4 Ρίχτερ που έπληξε σήμερα το πρωί την Ταϊβάν.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές της νήσου, 77 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίων.

Ο υποθαλάσσιος σεισμός σημειώθηκε στις 07:58 (τοπική ώρα• 02:58 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 15,5 χλμ., σε τοποθεσία κοντά στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει τη νήσο τα τελευταία 25 χρόνια.

Οι σοβαρότερες υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί στην πόλη Χουάλιεν, λιμάνι 100.000 κατοίκων, πρωτεύουσα της ομώνυμης αραιοκατοικημένης κομητείας, όπου κατέρρευσαν δυο κτίρια παγιδεύοντας ενοίκους τους, σύμφωνα με την πυροσβεστική της Ταϊβάν.

Πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν εικονίζουν κτίρια που πήραν επικίνδυνη κλίση, εδικά στην κομητεία Χουάλιεν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Δυο κτίρια κατέρρευσαν (…) μπορεί να υπάρχουν παγιδευμένοι», δήλωνε νωρίτερα εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος της Χουάλιεν.

Ταϊβάν: Διακοπές ηλεκτροδότησης από τον σεισμό

Ο σεισμός προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης σε τομείς της πρωτεύουσας Ταϊπέι.

Σύμφωνα με την Taipower, εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος, τουλάχιστον 87.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός ως τη Σαγκάη της Κίνας, καθώς και σε περιοχές της νότιας Κίνας.

Το Πεκίνο, εκφράζοντας την ανησυχία του, προσφέρθηκε να στείλει βοήθεια στην Ταϊπέι.

Ακόμα, η Ιαπωνία δήλωσε έτοιμη να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια κρίνεται απαραίτητη στην Ταϊβάν, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα, όπως ανέφερε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments