Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκλεκτοί του Κασσελάκη για το ευρωψηφοδέλτιο

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκλεκτοί του Κασσελάκη για το ευρωψηφοδέλτιο

Πηγή Φωτογραφίας: [367570] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Παλαιά και νέα ονόματα συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο.

Μεγαλώνει η λίστα των υποψηφίων των ευρωεκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τους 203 που ρίχνονται στη μάχη για μια θέση από τις 42 του ψηφοδελτίου ανακοινώνονται και νέα πρόσωπα από τη νεολαία και το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στους 5 εκλεκτούς που θα επιλέξει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοδεία τους την Κρήτη έχει μαζί του και τους υποψήφιους των προκριματικών εκλογών, οι οποίοι σε κάθε ομιλία του απευθύνουν χαιρετισμό για να τους γνωρίσει ο κόσμος στην περιφέρειά τους.

Η ανανέωση είναι σε εξέλιξη επισημαίνουν από το περιβάλλον του προέδρου και ποντάρουν πολύ στα πρόσωπα που θα συμπληρώσουν τη λίστα για την ευρωβουλή.

Ανάμεσά τους είναι στελέχη του κόμματος, επώνυμοι της δημόσιας ζωής αλλά και παντελώς άγνωστα πρόσωπα.

Δίπλα στον Κώστα Αρβανίτη και την Έλενα Κουντουρά οι οποίοι δεν θα δοκιμαστούν ως εν ενεργεία ευρωβουλευτές, αλλά και στους Δώρα Αυγέρη, Γιώργο Τσίπρα, Ευάγγελο Αντώναρο, Νίκο Φαραντούρη, Ολυμπία Τεληγιωρίδου, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Άννα Βαγενά, θα βρεθούν και πρόσωπα με μικρή αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ με όρους ιστορικότητας.

Βέβαια μεγάλο ρόλο να παίξουν και πρόσωπα που έχουν συνδεθεί με κινηματικές αναφορές. Όπως η αθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου η οποία προωτοστάτησε και ανέδειξε το κίνημα του #MeToo στη χώρα μας, ιδιαίτερα σε μια φάση που η γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.

Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ πάντως σε αυτές τις πρώτες εθνικές κάλπες των ευρωεκλογών αποκρυσταλλώνεται. Και το αριστερό κόμμα από επιλογές καθηγητών και πρυτάνεων, επιστημόνων και αγωνιστών της Αριστεράς όπως ο Μανώλης Γλέζος πλέον περνά σε επιλογές βγαλμένες όχι μέσα από τα κινήματα αλλά από την καθημερινότητα της μιντιακής και όχι μόνο πραγματικότητας.

Celebrities Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως έχει κάνει πολλές κινήσεις το προηγούμενο διάστημα. Με τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά ο οποίος προαλειφόταν για υποψήφιος στο Δήμο της Αθήνας ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να έρθει κοντά. Δεν έγινε όμως το ίδιο με το γνωστό τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό στον οποίο σύμφωνα με έντονη φημολογία πρότεινε να είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ .

Η νεολαία στην ευρωβουλή Ξεχωριστή θέση σε αυτή τη διαδικασία έχει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ η οποία ευελπιστεί ότι θα έχει την προσοχή του προέδρου.

Τουλάχιστον πέντε στελέχη της νεολαίας έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Κουμουνδούρου και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει ξεχωριστή ανακοίνωση ίσως και τη Δευτέρα με νέα ονόματα.

Στις περιοδείες του στην Κρήτη ο κ. Κασσελάκης έχει μαζί του και υπψήφιους για να τους γνωρίσει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παίρνουν το λόγο αμέσως μετά τις ομιλίες του προέδρου και απευθύνουν ένα χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους.

Έτσι έγινε και στα Χανιά με την Μαρία Τζωρακάκη με καταγωγή από το Ηράκλειο και μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στη ράμπα για να στείλει το δικό της μήνυμα ως υποψήφια που θα κατέβει στις προκριματικές της Κυριακής 14 Απριλίου για να διεκδικήσει στην περιφέρεια της Κρήτης μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

Σε κάθε περίπτωση στα ονόματα που ήδη έχουν ανακοινωθεί είναι η Μυρτώ Κοροβέση που ήταν η νεότερη υποψήφια στις περασμένες εθνικές εκλογές σε ηλικία 25 ετών, η Ιφιγένεια Μουμτζή από το Λονδίνο, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος γραμματέας νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και ο Δήμος Μπινετζής.

Πολλοί είναι εκείνοι στη νεολαία που θα έβλεπαν ως ιδανική επιλογή του προέδρου για την πεντάδα που θα συμπληρώσει με δικές του επιλογές, τον γραμματέα της οργάνωσης Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο.

Η ψυχαγωγία Συζητήσεις πάντως προκάλεσαν και τα ονόματα των δυο δημοσιογράφων από τη ψυχαγωγία γνωστούς πανελίστες των εκπομπών life style.

Ο Δημήτρης Παπανώτας, έμπειρος δημοσιογράφος και γνωστός οπαδός μέχρι πρότινος του Αλέξη Τσίπρα αλλά και ο Δημήτρης Πανόπουλος ο οποίος είχε βασικό ρόλο στην τελευταία συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

Το όνομά του μάλιστα πολλοί δεν αποκλείουν να είναι από εκείνα που επιλέξει ο κ. Κασσελάκης για την προνομιακή του πεντάδα στο ευρωψηφοδέλτιο.

Reality και talent show Αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκάλεσε και η επιλογή του Νάσου Παπαργυρόπουλου από το reality επιβίωσης survivor, επιχειρηματία και γιού του γνωστού επιχειρηματία της νυχτερινής διασκέδασης Αργύρη Παπαργυρόπουλου.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι ήταν η ανοιχτή πλατφόρμα που του έδωσε το έναυσμα για να δηλώσει συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα άλλο πρόσωπο που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν και η περίπτωση του πρώην παίκτη του talent show greek idol ο οποίος το 2011 κέρδισε και από τότε αφού έκανε και οικογένεια θέλησε να ασχοληθεί με την πολιτική. Η διαδικασία της επιλογής ήταν όπως φαίνεται και για εκείνος ένα πρόκριμα για να πάρει την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του και σε μια κομματική διαδικασία ψηφοφορίας.

Συμμετοχή και φίλων Οι πάνω από 200 υποψήφιοι στις προκριματικές πάντως εκτιμάται από την Κουμουνδούρου ότι θα αυξήσουν το ενδιαφέρον και η συμμετοχή τελικά θα είναι μεγαλύτερη από το απογοητευτικό 8% των μελών που πήραν μέρος στις εκλογές για τις νομαρχιακές και οργανώσεις μελών.

Η διαδικασία είναι πρωτοποριακή λέει ο Στέφανος Κασσελάκης και είναι ένα εργαλείο το οποίο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κληρονόμησε από τον προκάτοχό του που το εισήγαγε στο προηγούμενο Συνέδριο του 2023 μαζί με όλες τις ανοιχτές διαδικασίες που του έδωσαν την ευκαιρία να αναδειχθεί και πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments