Οδηγός

Νέο επίδομα από τη ΔΥΠΑ έως 2.700 ευρώ

Νέο επίδομα από τη ΔΥΠΑ έως 2.700 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου//Νέο επίδομα δίνει η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) σε συγκεκριμένους δικαιούχους, με τέσσερις προϋποθέσεις. Το ποσό ανέρχεται στα 2.700 ευρώ και δίνεται με εφάπαξ καταβολή.

Ποιοι το δικαιούνται - Όσα πρέπει να γνωρίζεται

Νέο επίδομα δίνει η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) σε συγκεκριμένους δικαιούχους, με τέσσερις προϋποθέσεις. Το ποσό ανέρχεται στα 2.700 ευρώ και δίνεται με εφάπαξ καταβολή.

Δικαιούχοι για τα 2.700 ευρώ είναι οι άνεργοι πρώην εργαζόμενοι της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.»

ΔΥΠΑ επίδομα 2.700 ευρώ: Ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων – Αναλυτικές πληροφορίες

Χθες Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ενώ χτες, Τετάρτη 3 Απριλίου, «άνοιξε» η πλατφόρμα αιτήσεων για το «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, των πρώην εργαζομένων της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.».

Α) Έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Δικαιούχοι της εφάπαξ καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 2.700€ είναι οι άνεργοι πρώην εργαζόμενοι της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» και εν γένει  όσοι συμπεριλαμβάνονται στην περ. β’ της παρ. 9 του άρθρου 26 του ν. 4258/2014 (Α’ 94), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 34 του ν. 5058/2023 (Α’ 170) και πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Είχαν υπαχθεί στην περ. β’ της παρ. 9 του άρθρου 26 του ν. 4258/2014 και έχει λήξει η σύμβαση εργασίας τους με το Πολεμικό Ναυτικό την 31η.12.2023.

Έχουν την ιδιότητα του εγγεγραμμένου στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. ανέργου, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας και τη διατηρούν (έκαστος) μέχρι και την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας από τη Δ.ΥΠ.Α. κατά τη διάρκεια της καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Δεν είναι συνταξιούχοι/ή και δεν έχουν υποβάλει αίτηση για λήψη σύνταξης λόγω γήρατος κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση μέσω του ιστότοπου της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr επιλέγοντας την αίτηση «Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση σε ανέργους πρώην εργαζομένους στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ». Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα λήξει την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2024.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments