Πολιτική

Άδωνις: Γιατί εκτιμώ και θαυμάζω τους Ισραηλινούς

Άδωνις: Γιατί εκτιμώ και θαυμάζω τους Ισραηλινούς

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Τον ανοιχτό και απερίφραστο θαυμασμό του για τον Ισραηλινό λαό και το κράτος του Ισραήλ εκφράζει, σε μακροσκελή ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αφήστε τις συνωμοσιολογίες και τον αντισημισμό»

Τον ανοιχτό και απερίφραστο θαυμασμό του για τον Ισραηλινό λαό και το κράτος του Ισραήλ εκφράζει, σε μακροσκελή ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιτυχημένο ταξίδι στο Ισραήλ, ο υπουργός Υγείας αναφέρεται, αρχικά, στις μακραίωνες ιστορικές ρίζες και καταβολές του εν λόγω λαού, σημειώνοντας πως «οι Εβραίοι είναι ένας αρχαίος ιστορικός Λαός που εδώ και 3000 χρόνια συμμετέχουν ενεργά στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι. Από την Μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης των εβδομήκοντα στην Αλεξάνδρεια, επί Πτολεμαίου, ο Ελληνικός Κόσμος και η υπόλοιπη δι’ αυτού Ανθρωπότητα, ήρθε σε επαφή με την Θρησκεία και τις ιδέες τους. Είναι άλλωστε σε όλους γνωστό ότι και οι τρεις μεγάλες Μονοθεϊστικές Θρησκείες έχουν τις ρίζες τους σε αυτούς και στην Παλαιά Διαθήκη».

Ωστόσο, αντί, όπως θα περίμενε κανείς, να έχουν εκτιμηθεί από τους υπολοίπους λαούς, έχουν, αντιθέτως, αποτελέσει διαχρονικά το αντικείμενο μίσους, με τυπικότερη έκφραση το απεχθές Ολοκαύτωμα, το οποίο φέρει την υπογραφή του Γ’ Ράιχ: «Ο Αντισημιτισμός, κορυφαία έκφραση του οποίου ήταν το Γ´ Ράΐχ και το μεγαλύτερο Έγκλημα όλων των εποχών το Ολοκαύτωμα, δεν γεννήθηκε με τον Αδόλφο Χίτλερ. Από την Σφαγή και τον Διωγμό τους από τους Ρωμαίους επί Βεσπασιανού και Τίτου τον 1 μΧ αιώνα, στον διωγμό τους από την Ισπανία του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλας τον 15ο αιώνα, μέχρι και σήμερα, ο Αντισημιτισμός είναι εδώ, παρών και δυστυχώς στις μέρες μας περισσότερο έντονος σε διάφορες Χώρες της Δύσης και λόγω των γεγονότων της Μέσης Ανατολής».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο εβραϊκός λαός μισείται τόσο πολύ, επειδή κατορθώνει να συνταιριάζει με επιτυχία το σεβασμό στην ιστορική παράδοση με την αυξημένη ικανότητα προσαρμογής στις προκλήσεις και απαιτήσεις των νέων καιρών.

«Γιατί όμως από όλους τους λαούς έχουν μισηθεί από τόσους διαφορετικούς ειδικά οι Εβραίοι τόσο;», διερωτάται ρητορικά ο Άδωνις, ο οποίος απαντά, γράφοντας ότι «η  απάντηση είναι κατά την γνώμη μου απλή. Ο λαός αυτός έχει κάποια χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει και που τον βοηθούν να διακρίνεται σε όλους τους αιώνες. Υπερασπίζονται την Ταυτότητά τους, είναι όμως ταυτόχρονα καινοτόμοι και νεωτεριστές. Αντιφατικά μεταξύ τους αυτά εκ πρώτης όψεως, αλλά απολύτως αληθινά. Αυτά τους τα χαρακτηριστικά τους έκαναν σε διάφορες εποχές να διακρίνονται, διάκριση όμως που δεν τους χαρίστηκε αλλά την κέρδισαν με κόπους και προσπάθεια. Μαζί όμως εισέπραξαν και τον φθόνο και την συνωμοσιολογία, που αποκρυσταλλώνεται στον Αντισημιτισμό. (…) Στην πραγματικότητα, όποιος έχει ορθή κρίση, μόνον θαυμασμό πρέπει να αισθάνεται για τον Εβραΐκό λαό».

Ως παράδειγμα, που εικονογραφεί τις αυξημένες ικανότητες των Εβραίων, αναφέρεται η επαναθεμελίωση του κράτους των Ισραηλινών: «Οι Εβραίοι, που πολλοί Ακροδεξιοί υποτίθεται «πατριώτες» στην Ελλάδα τους μισούν, επανίδρυσαν το Κράτος τους και ήρθαν από όλο τον κόσμο να ζήσουν στο Ισραήλ. Αποφάσισαν να αναστήσουν τα αρχαία Εβραϊκά που είχαν στις Γραφές τους και που κανείς τότε, πλην των λίγων Ραβίνων δεν τα μιλούσε καλά. Τα έμαθαν όμως όλοι τους από την αρχή, είναι σήμερα η επίσημη τους Γλώσσα και μαντέψτε τί; Ο λαός με την μεγαλύτερη πρόοδο στις νέες τεχνολογίες, είναι οι Εβραίοι γράφοντας στους υπολογιστές και στα κινητά τους Αρχαία Αραμαϊκά!!!».

Έτερο παράδειγμα, στο οποίο αποτυπώνονται η ευφυία και οι ξεχωριστές ικανότητες των Εβραίων, είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας πάντοτε, το κεντρικό νοσοκομείο του Ισραήλ, το Ichilov.

«Στην αρχή επισκεφθήκαμε την Διοίκηση που μας είπαν τα εξής: έχουν δημιουργήσει ένα Venture Capital στο οποίο το ίδιο το Νοσοκομείο συμμετέχει με 15% και επενδύει το ίδιο τους το VC σε όποια καινοτόμα ιδέα γεννιέται μέσα στο Νοσοκομείο τους γύρω από την Υγεία. Μαζί έχουν καλέσει επιχειρηματικούς Αγγέλους, που επενδύουν σε start up εταιρίες, που φτιάχνουν εργαζόμενοι ή συνεργάτες του νοσοκομείου σε καινοτόμες θεραπείες και συσκευές εκεί μέσα».

«Μετά μας πήγαν στον χώρο των νέων τεχνολογιών», συνεχίζει ο Ά. Γεωργιάδης. «Εκεί μερικές από αυτές τις start up εφαρμόζουν, με χρήση τρισδιάστατης επαυξημένης εικονικής πραγματικότητας, μοντέλα ώστε τα πιο δύσκολα χειρουργεία να έχουν 100% θεραπεία και άμεση αποκατάσταση με τις λιγότερες επιπλοκές.

Μετά μας πήγαν στα Εργαστήρια Βιοτεχνολογίας που με άλλες τέτοιες εταιρίες και σε συνεργασία με την Ιατρική τους Σχολή έχουν κτίσει σε άλλο όροφο. Εκεί πειραματίζονται με νέες ανοσοθεραπείες για τον καρκίνο, βλαστοκύτταρα για καινοτόμες θεραπείες για αυτοάνοσες παθήσεις κλπ. Μιλάμε για εργαστήρια μέσα από τα οποία θα γεννηθούν θεραπείες που θα σώσουν χιλιάδες ζωές αλλά αποφέρουν και στο Νοσοκομείο τέραστια κέρδη, με τα οποία θα κάνουν περισσότερες καινοτομίες κλπ

Και όλα αυτά μέσα σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο!».

Κλείνοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζει πως, στο Ισραήλ, «ο Νεωτερισμός και η Παράδοση όχι το ένα απέναντι αλλά το ένα παρέα με το άλλο. Αυτό είναι το Ισραήλ! Αυτός είναι ο Εβραϊκός λαός και είναι Άξιος θαυμασμού! Κοντολογίς το Ισραήλ το έφτιαξαν Άξιοι άνθρωποι, Πατριώτες, νεωτεριστές ως ένα Κράτος Δημοκρατίας, Προόδου, Επιστήμης αλλά και σεβασμού των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αξίζει και να το υποστηρίζουμε και να το θαυμάζουμε. Αφήστε τις συνωμοσιολογίες και τον αντισημιτισμό παντός είδους και δείτε πως μπορούμε να διδαχθούμε από αυτούς για να κάνουμε την Ελλάδα μας καλύτερη!», καταλήγει ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments