Πολιτική

Κασσελάκης: Γιατί ζητώ πρόωρες εκλογές

Κασσελάκης: Γιατί ζητώ πρόωρες εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [368004] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άρθρο - παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην "Καθημερινή".

Τους λόγους για τους οποίους ζητεί τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών, εκθέτει, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης επικαλείται την τραγωδία των Τεμπών και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ζήτημα των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και την, κατά τη γνώμη του, ατυχή διαχείριση του οξυμμένου ζητήματος της ακρίβειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον όρο “έγκλημα” για να χαρακτηρίσει την τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη.  Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη,  “ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποίησε πολιτικά τον αλλοιωμένο διάλογο για να βγάλει μέσα σε λίγες ώρες ετυμηγορία ότι το έγκλημα οφείλεται «αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος». Σήμερα γνωρίζουμε ότι η Εισαγγελία κατάσχεσε τον σκληρό δίσκο από τον ΟΣΕ για να διερευνήσει την υπόθεση. (…) Οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν ότι ο τόπος του δυστυχήματος μπαζώθηκε ακαριαία. Δεν γνώριζαν ποιος έδωσε την εντολή, στοιχείο που διερευνά η Δικαιοσύνη (…) Οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν ότι η κυβέρνηση θα αρνηθεί τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και ότι θα επιλέξει τόσο ξεδιάντροπα τον δρόμο της συγκάλυψης του εγκλήματος”.

Κατά τον κ. Κασσελάκη, “δεύτερο θέμα στο οποίο έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα είναι το σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο που κατασκευάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το 2021 (και, δυστυχώς, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ), ώστε να μπορεί το κέντρο των παρακολουθήσεων να κάνει ανενόχλητο τη δουλειά του”.

Επίσης, σύμφωνα με την προσέγγιση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, “τρίτο μείζον θέμα το οποίο έχει ανακύψει είναι η διαρροή προσωπικών δεδομένων ομογενών ψηφοφόρων από το υπουργείο Εσωτερικών στο κόμμα της Ν.Δ. Προφανώς, οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν τον Ιούνιο του 2023 αυτό που συνέβαινε πίσω από την πλάτη τους. Οτι, δηλαδή, η Ν.Δ., με αρχηγό Μητσοτάκη και γραμματέα τον σημερινό κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, είχε πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα. Τώρα το γνωρίζουν άπαντες”.

“Βασικό θέμα”, συμπληρώνει ο Κασσελάκης, “στο οποίο η συσσωρευμένη εμπειρία του σήμερα διαψεύδει παταγωδώς τις κούφιες υποσχέσεις του χθες είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τον Ιούνιο του 2023, οι ψηφοφόροι γνώριζαν αυτό που έλεγε η κυβερνητική προπαγάνδα: ότι η ακρίβεια είναι «εισαγόμενη» και ότι η Ελλάδα συνιστά ένα «οικονομικό θαύμα», το οποίο μπορεί να συνεχιστεί μόνο με την επανεκλογή Μητσοτάκη”.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο θέμα, στην ιεράρχηση του κυρίου Κασσελάκη,  στο οποίο τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά από τον Ιούνιο του 2023, είναι το ζήτημα της ασφάλειας. “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετράει ήδη μέσα σε εννέα μήνες τρεις υπουργούς Προστασίας του Πολίτη (Μηταράκης, Οικονόμου, Χρυσοχοΐδης) και θα είχε ήδη διορίσει τον τέταρτο, αν είχε το θάρρος να αποπέμψει τον σημερινό υπουργό κι αν βρισκόταν και κάποιος πρόθυμος να αναλάβει το χάος που έχουν δημιουργήσει στον κρίσιμο αυτό τομέα. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την οργή γι’ αυτά που συνέβησαν μέσα κι έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Τώρα πια, ο λαός γνωρίζει και απαιτεί πραγματική κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία. Καρατομήσεις και όχι μεταθέσεις για τους υπεύθυνους, παραιτήσεις και όχι δικαιολογίες από τους πολιτικούς προϊσταμένους¨.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως η Ελλάδα “δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, βουτηγμένη στην οικογενειοκρατία, την αλληλεγγύη των πολιτικών τζακιών, τη συγκάλυψη, τη διαφθορά, την ανασφάλεια, την οικονομική αβεβαιότητα και τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Τώρα οι πολίτες γνωρίζουν, γι’ αυτό είναι υποχρέωσή μας να βάλουμε τέλος στην αλαζονεία και στον κατήφορο”, καταλήγει ο κύριος Κασσελάκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments