Ελλάδα

Χίος: Τρία κορίτσια νεκρά ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου με μετανάστες στα Καρδάμυλα

Χίος: Τρία κορίτσια νεκρά ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου με μετανάστες στα Καρδάμυλα

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το ναυάγιο με μετανάστες στη Χίο, έχουν διασωθεί 19 άτομα ανάμεσα στα οποία οχτώ παιδιά με το μικρότερο να είναι ηλικίας μόλις 30 ημερών

Τραγικός είναι ο απολογισμός από την προσάραξη φουσκωτής βάρκας που μετέφερε παράνομους μετανάστες στην Πάρπαντα Καρδαλύλων, στη Χίο, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε με τρία κορίτσια, ηλικίας 4, 7 και 10 ετών κατά δήλωση της μητέρας τους, να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν διασωθεί 19 άτομα ανάμεσα στα οποία οχτώ παιδιά με το μικρότερο να είναι ηλικίας μόλις 30 ημερών.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ξεκίνησε όταν τρεις μετανάστες – κατά πληροφορίες Αφγανοί – βρέθηκαν στην πόλη της Χίου σήμερα το πρωί και ενημέρωσαν τις αρχές για τα υπόλοιπα εγκλωβισμένα άτομα σε βραχώδη ακτή των Καρδαμύλων Χίου.

Στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις του Λιμεναρχείου Χίου και του Λιμενικού Σταθμού των Καρδαμύλων ενώ έρευνα έγινε και δια θαλάσσης με τρία πλωτά και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού.

Καιρίδης για το ναυάγιο στη Χίο: «Θαύμα που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα»

Για το θέμα τοποθετήθηκε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης. Είπε ειδικότερα ότι «οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ένα φουσκωτό επιχείρησε να αποβιβάσει κόσμο στα βόρεια του νησιού σε πολύ βραχώδη περιοχή, προσέκρουσε στα βράχια και βυθίστηκε και κατά τη διαδικασία αυτή, υπήρξαν τουλάχιστον τρεις πνιγμοί».

«Είναι θαύμα που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα όλο το προηγούμενο διάστημα και οφείλεται στους άνδρες και στις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που έχουν κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες όλο το προηγούμενο διάστημα για να διασώσουν και να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής απέναντι σε αδίστακτους διακινητές οι οποίοι εκμεταλλεύονται την όποια κακοκαιρία», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments