Πολιτική

Μαξίμου: Με μεταρρυθμίσεις επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα

Μαξίμου: Με μεταρρυθμίσεις επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Τη μετατόπιση του κέντρου βάρους του πολιτικού διαλόγου επιχειρεί η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό έργο, κατά τις εξήντα ημέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, προκειμένου να δώσει στην προεκλογική εκστρατεία του Ιουνίου μια εθνική χροιά, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί διακαώς να “ξορκίσει” την ψήφο χαλαρότητας και διαμαρτυρίας.

Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να απαντήσει στο κάλεσμα του προέδρου του Σύριζα για τη διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών, διευκρινίζοντας πως «εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας” και ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, η οποία αγωνίζεται για τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας.

Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να στείλει ένα ακόμη μήνυμα σε όλο το υπουργικό συμβούλιο για να αποτρέψει τη χαλαρότητα, την προεκλογική κόπωση και τα κατεβασμένα μολύβια, που μπορούν να παγώσουν την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου.

Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο, όπου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, επιμένει στην ανάγκη να προεδρεύσει της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα και να δεσμευτεί για την εκπλήρωση των ανακοινωθέντων δεσμεύσεων και την στροφή στα ζητήματα της καθημερινότητας να επικεντρωθεί στους πολίτες και στην ποιοτική κοινή γνώμη κυριαρχούν στα δεδομένα της έρευνας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, ανακοίνωσε την έναρξη εθνικής εκστρατείας κατά του σχολικού εκφοβισμού και πρότεινε μέτρα για την αντιμετώπιση του bullying στους σχολικούς χώρους.

Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται η λειτουργία της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr μέσω της οποίας μπορούν να καταγγέλλονται πραγματικά περιστατικά, να αυξηθεί ο αριθμός των σχολικών ψυχολόγων και να επιμορφωθούν εκπαιδευτικοί τους επόμενους μήνες. Την ίδια ώρα επανέρχονται και πλέον θα ψηφιοποιηθούν μέτρα δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών.

Όσον αφορά τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, η χρήση του πάει μαζί με τα πιο βαριά περιστατικά bullying. Γι’ αυτό ορίζονται συνέπειες όπως ότι ο σύλλογος μπορεί να επιβάλει 5ημερη αποβολή για αποτύπωση περιστατικού σχολικής βίας. Σε περίπτωση διαρροής προσωπικών δεδομένων για προσωπικές στιγμές παιδιών στο διαδίκτυο τότε θα υπάρχει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Αν δε κάποιος προκαλεί φθορά, ηθελημένο βανδαλισμό σε σχολικό χώρο, το κόστος της θα βεβαιώνεται στην οικογένεια του δράστη.

Στο πεδίο της Δικαιοσύνης, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Φλωρίδης φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης – το οποίο χαρακτήρισε ως τη «μεγαλύτερη τομή στην ελληνική δικαιοσύνη από τη σύσταση του ελληνικού κράτους» – με βασικό στόχο την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης μέσα σε 630 ημέρες, όπως είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου προβλέπουν την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας με την αναβάθμιση των ειρηνοδικών σε πρωτοδίκες. Με την ενοποίηση διπλασιάζεται η «δεξαμενή» των δικαστών και θα υπάρχουν συνολικά 2100 πρωτοδίκες ενώ οι δικαστικοί σχηματισμοί της χώρας θα μειωθούν από 217 σε 111.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments