Πολιτική

Μητσοτάκης: Σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον λαϊκισμό

Μητσοτάκης: Σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον λαϊκισμό

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την ανάγκη διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας προτάσσει ο πρωθυπουργός.

Σε ευθεία σύγκριση, αλλά και αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η παρουσία του πρωθυπουργού στοχευμένα σε περιοχές, που αναδεικνύεται περαιτέρω η ανάγκη συσπείρωσης και η έμφαση στο διακύβευμα της κάλπης, φαίνεται ότι αποτελεί το τρίπτυχο της στρατηγικής επιλογής του Μεγάρου Μαξίμου, κατά τις πρώτες ημέρες της άτυπης προεκλογικής περιόδου, που έχει ήδη αρχίσει.

Ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει στις πρόωρες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβάλλει την ανάγκη διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας, εκμεταλλευόμενος την παραδοχή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα εμπόδια για εθνικές εκλογές παραμένουν υψηλά, επιρρίπτοντας ως μοναδικό κίνητρο την αστάθεια της χώρας. Μόλις δέκα μήνες μετά τις διπλές εθνικές βουλευτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός, αντιμέτωπος με ένα σενάριο που θα μπορούσε να έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία, δηλώνει ξεκάθαρα πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετούς θητείας του.

Τη χαμηλή δημοσκοπική αποδοχή προτάσσουν τα κυβερνητικά στελέχη και απέναντι στο αφήγημα του Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνοντας την αντιπαράθεση να επικεντρώνεται στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας ότι και τα δύο κόμματα δεν διαθέτουν κυβερνητική πρόταση απέναντι στην πολιτική, που εφαρμόζεται από το 2019 έως σήμερα. Η σύγκριση, άλλωστε, του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υπόλοιπους αρχηγούς, αποτελεί και το ισχυρό «χαρτί» για την κυβέρνηση, καθώς η ψαλίδα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία δεν κλείνει ούτε στις έρευνες εκείνες, που καταγράφουν απώλειες για την κυβέρνηση.

Για να αποφευχθούν οι διαρροές και να ενισχυθεί η συσπείρωση των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας, θα γίνει η επιλογή της περιφέρειας στην οποία θα δώσει το “παρών” ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τον Ιούνιο. Η Θεσσαλονίκη δεν επιλέχθηκε τυχαία, αλλά επειδή η Μακεδονία έχει καταγράψει απώλειες και τα άλλα κόμματα, κυρίως στα δεξιά της, τις καρπώνονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα φαίνεται να συγκροτεί μέτωπο “δείχνοντας” προς την πλευρά του Κυριάκου Βελόπουλου χωρίς να τον κατονομάζει, κάνοντας λόγο για αληθινούς πατριώτες, ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και αντιμετώπιση των μεταναστών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίσης τονίσει όλο και περισσότερο το διακύβευμα στην κάλπη. Πολιτική σταθερότητα για δεύτερη μέρα, προκειμένου να συνεχιστεί η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και να μην υπονομευθούν τα μέχρι τώρα επιτεύγματα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση και να επιβεβαιωθεί η στήριξή τους, οι ηγετικές δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορούν να προωθήσουν τη θέση της Ελλάδας Και η διασφάλιση ότι η χώρα διαδραματίζει ισχυρό ρόλο είναι ο άξονας που περιγράφει το δίλημμα που θέτει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επέμεινε στη δέσμευση της κυβέρνησης για μια σειρά μεταρρυθμίσεων. Αυξήσεις στο εισόδημα, συμπεριλαμβανομένων αυξήσεων κατώτατου μισθού, μισθών και συντάξεων, καθώς και νομοσχέδια και δράσεις που προωθήθηκαν «μια φορά» πριν από τις ευρωεκλογές, όπως ο νέος δικαστικός χάρτης που δημοσιοποιήθηκε και τίθεται σε εφαρμογή. Μια εκκρεμής μεταρρύθμιση στην εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου ή μια εθνική εκστρατεία κατά της βίας κατά των ανηλίκων έρχεται συχνά με τη μορφή κοινωνικής χιονοστιβάδας ή το εθνικό πληθυσμιακό σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Μάιο – Ελάτε να ολοκληρώσετε «Το Μεγάλο Μαξίμου επιδιώκει να παρουσιάσει ένα «παζλ» στους πολίτες έτος στη δεύτερη θητεία της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι επικεφαλής της κυβέρνησης, τονίζει πως δεν θα γίνουν σύντομα εκλογές. Επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση αλλαγών και στην εφαρμογή νέων πολιτικών. Μερικές από αυτές τις αλλαγές περιλαμβάνουν την αύξηση του κατώτατου μισθού, την αύξηση των μισθών για τους δημοσίους υπαλλήλους και τη βελτίωση των συντάξεων. Υπάρχουν επίσης σχέδια για ψήφιση νέων νόμων και λήψη μέτρων για σημαντικά ζητήματα όπως το δικαστικό σύστημα και το πρόβλημα της νεανικής παραβατικότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments