Πολιτική

ΝΔ: Σε εγρήγορση για τη χαλαρή ψήφο

ΝΔ: Σε εγρήγορση για τη χαλαρή ψήφο

Πηγή Φωτογραφίας: [368586] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / 3η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ως παγίδα αντιμετωπίζεται από το Μαξίμου η χαλαρή ψήφος.

Επιχείρηση συσπείρωσης και κομματικής εγρήγορσης ενόψει των ευρωεκλογών έχει ξεκινήσει η Νέα Δημοκρατία,  με αφετηρία το συνέδριο που ολοκληρώθηκε προχθές, Κυριακή. Οι κάλπες ανοίγουν σε ακριβώς δύο μήνες από σήμερα, στις 9 Ιουνίου, και ανομολόγητος στόχος της Πειραιώς είναι το ποσοστό της ΝΔ να ξεπερνά εκείνο των ευρωεκλογών του 2019, δηλαδή το 33%.

Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου λαμβάνει ποσοστό από 29% έως 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μεταξύ 14% και 16%, το ΠΑΣΟΚ μεταξύ 12% και 14%, η Ελληνική Λύση 9% έως 11% και το ΚΚΕ 8% έως 10%. Το κυβερνών κόμμα, με άλλα λόγια, σημειώνει δημοσκοπικές απώλειες, αλλά διατηρεί σταθερό και ευρύ προβάδισμα από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, δεν υπάρχει «χαλαρή» ψήφος. Οι εκλογές είναι εκλογές. Το εφεύρημα της «χαλαρής» ψήφου είναι μια καλοστημένη παγίδα για να δώσει πολιτικό αέρα στην Ενωμένη Αντιπολίτευση. Εάν η Νέα Δημοκρατία «γλιστρήσει» σε ποσοστό κάτω του 30%, θα θεωρηθεί, με βεβαιότητα, η ηττημένη των Ευρωεκλογών. Η Κυβέρνηση θα ακούσει ότι δεν έχει πλέον τη λαϊκή νομιμοποίηση! Ώστε η Δευτέρα που θα ξημερώσει να βρει την Ελλάδα σε προεκλογική περίοδο, κι ας είναι μόλις ένας χρόνος από τις διπλές εθνικές εκλογές.

Είναι λογικό το αντεπιχείρημα, που λέει ότι ο ψηφοφόρος δεν θα πρέπει να “καταπιεί” τη διαμαρτυρία του.  Θα χάσει, συνεπώς, την ευκαιρία να στείλει μήνυμα ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις κυβερνητικές αποφάσεις. Και πως, τελικά, ο Μητσοτάκης θα αντιληφθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια, εάν δεν τον «πονέσει» το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών; Δεν είναι προτιμότερο η δυσαρέσκεια να εκδηλωθεί στις «ανώδυνες» Ευρωεκλογές;

Όλα τα αντεπιχειρήματα είναι εύλογα και αποδεκτά. Ως θέση αρχής, οι πολίτες είμαστε ελεύθεροι να πράξουμε ό,τι επιθυμούμε. Όπως και να γνωρίζουμε ότι η ψήφος μας παράγει πολιτικό αποτέλεσμα και διαμορφώνει πολιτικό σκηνικό. Η κοινωνία μας είναι ευμετάβλητη. Εύκολα ενθουσιαζόμαστε, εύκολα βαριόμαστε, ακόμη πιο εύκολα απορρίπτουμε για να δοκιμάσουμε κάτι που μας φαίνεται ελκυστικό. Καταναλώνουμε και την πολιτική όπως τα άλλα προϊόντα, με τις ίδιες συνήθειες.

«Αυτή η κάλπη έχει ένα χαρακτηριστικό: σε αντίθεση με άλλες ευρωεκλογές δεν συμπίπτει ούτε με δημοτικές ούτε με περιφερειακές εκλογές ούτε με εθνικές εκλογές. Οπότε πρέπει εμείς, ως Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, να φροντίσουμε να κινητοποιήσουμε τον δικό μας κόσμο», σημείωσε από τη Ρόδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας για μια ακόμα φορά μήνυμα κατά της αποχής ή της «χαλαρής» ψήφου.

«Να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και κυρίως να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι αυτό το οποίο θα συμβεί στις ευρωεκλογές έχει μεγάλη σημασία για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και για την ένταση με την οποία θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το δικό μας μεταρρυθμιστικό έργο», συμπλήρωσε στη συνέχεια σε συγκέντρωση πολιτών στο νησί.

Απηύθυνε δε μια έκκληση, να υπάρξει κινητοποίηση από τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ, ώστε να προσέλθει ο κόσμος στα εκλογικά κέντρα την 9η Ιουνίου. «Γι’ αυτό και θέλω να σας κάνω μία έκκληση: δύο μήνες ακριβώς πριν από τις ευρωεκλογές, θέλω να σας ζητήσω να μην αντιμετωπίσουμε αυτή την κάλπη με καμία χαλαρότητα και με καμία αδιαφορία. Να κινητοποιηθούμε, να μιλήσουμε στους συμπολίτες μας για τη σημασία των εκλογών. Να κινητοποιηθούμε όπως εμείς οι Νεοδημοκράτες ξέρουμε να κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments