Πολιτική

Ανδρουλάκης: Πολιτική ήττα η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές – βολεύει τον Μητσοτάκη ο Κασσελάκης

Ανδρουλάκης: Πολιτική ήττα η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές – βολεύει τον Μητσοτάκη ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Η δεύτερη ήταν στο Κρήτη TV, άλλωστε επισκέφθηκε την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο, όπου ήταν πιο άνετος και πιο ξεκάθαρος: «Θεωρώ ότι είναι πολιτική ήττα να είμαστε τρίτοι», ξεκαθάρισε, αν και επέμεινε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μετριέται σωστά από τους δημοσκόπους και θα είναι δεύτερο στις 9 Ιουνίου: «Μόνο αν το ΠΑΣΟΚ έρθει στη δεύτερη θέση, θα έχει πάρει ισχυρό μήνυμα η ΝΔ. Θα έχει ισχυρό αντίπαλο, άρα θα σταματήσει να κάνει “παρέλαση” αλαζονείας, διαφθοράς και συγκάλυψης.

Επίθεση κατά πάντων, αλλά και πολιτικές δεσμεύσεις όσον αφορά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ψήφος στην Ελληνική Λύση ή στο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου ισοδυναμεί «με επιλογή σε κόμματα που είναι “πάρκινγκ” του κ. Μητσοτάκη», «αστειότητες» τα όσα λέει ο Κασσελάκης

Οχι μία, αλλά δύο συνεντεύξεις έδωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δίνοντας για πρώτη φορά ίσως τόσο ξεκάθαρα το πολιτικό στίγμα της περιόδου, όσον αφορά τόσο το κόμμα του και την Κεντροαριστερά, αλλά και το δικό του μέλλον: Η μία συνέντευξη προβλήθηκε σε εθνικό δίκτυο, στον Alpha, όπου τα είπε κάπως στρογγυλεμένα ως προς τους στόχους του κόμματός του εν όψει των ευρωεκλογών: «Εάν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θα έχει μία σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση για να μαζευτεί η αλαζονεία της ΝΔ, η διαφθορά, η ατιμωρησία και οι αδικίες που παράγουν οι πολιτικές της, και είναι κρίσιμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ενισχυθούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες, που είναι υπέρ των μόνιμων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, για τη μείωση των ανισοτήτων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας», είπε και συμπλήρωσε: «Εάν σε αυτές τις εκλογές υπάρξει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση –και αυτή είναι το ΠΑΣΟΚ με τον σύγχρονο προοδευτικό λόγο, με την αξιόπιστη δράση του– να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε ξανά πολιτικές εξελίξεις. Γιατί κούρασε η Νέα Δημοκρατία».

Η δεύτερη ήταν στο Κρήτη TV, άλλωστε επισκέφθηκε την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο, όπου ήταν πιο άνετος και πιο ξεκάθαρος: «Θεωρώ ότι είναι πολιτική ήττα να είμαστε τρίτοι», ξεκαθάρισε, αν και επέμεινε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μετριέται σωστά από τους δημοσκόπους και θα είναι δεύτερο στις 9 Ιουνίου: «Μόνο αν το ΠΑΣΟΚ έρθει στη δεύτερη θέση, θα έχει πάρει ισχυρό μήνυμα η ΝΔ. Θα έχει ισχυρό αντίπαλο, άρα θα σταματήσει να κάνει “παρέλαση” αλαζονείας, διαφθοράς και συγκάλυψης.

Και θα υπάρχει και μια πρωτοβουλία στον ευρύτερο χώρο, για να έχουμε το γρηγορότερο δυνατό μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη, πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές», είπε, για να συμπληρώσει αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις: «Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος θα είμαστε δεύτεροι. Διότι πάντα οι δημοσκοπήσεις κι εμένα υπομετρούν και το κόμμα μας. Μπορώ να σας πω το 2017, που κατέβηκα, με είχαν έβδομο και βγήκα δεύτερος. Το 2021 τρίτο και βγήκα πρώτος με διαφορά και με εύκολη επικράτηση. Το κόμμα το είχαν στο 8% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27% και πήραμε εμείς 12% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17% στο τέλος.

Τα έχουμε ξαναζήσει»… Σε κάθε περίπτωση, προκύπτει ότι στις 9 Ιουνίου θα έχουμε εξελίξεις: είτε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα είναι δεύτερο και ο κ. Ανδρουλάκης θα δρομολογήσει πρωτοβουλία για ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς, είτε θα είναι τρίτο και ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να διαχειριστεί μια «πολιτική ήττα», όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, με το θέμα ηγεσίας του κόμματος να τίθεται εμφατικά. Ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε και απαντήσεις για την κριτική που δέχεται για το ευρωψηφοδέλτιο (βλέπε Θοδωρής Ζαγοράκης). Στη συνέντευξή του στο Κρήτη TV είπε ότι το ψηφοδέλτιο ότι «είναι πάρα πολύ καλό.

“Αγκαλιάζει” όλους τους χώρους και προς την Αριστερά και προς το Κέντρο με σοβαρά πρόσωπα, συμβολικά πρόσωπα και είμαι πολύ αισιόδοξος». Στη συνέντευξή του στον Alpha επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που γίνεται για τον κ. Ζαγοράκη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ: «Ακούω και από τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν. Από αυτούς που είχαν συγκυβερνήσει, όχι με τη Δεξιά, αλλά με την Ακρα Δεξιά. Τους ενοχλεί που ένας ευρωβουλευτής της ΝΔ είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ; Μα αυτοί πήραν τον αρχηγό τους από τη ΝΔ.

Ενας οπαδός του κ. Μητσοτάκη (ο Στέφανος Κασσελάκης) και υποψήφιος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας έγινε αρχηγός τους. Γιατί, λοιπόν, τέτοια υποκρισία;» ανέφερε και πρόσθεσε: «Οταν κάποιοι αθλητές φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και πηγαίνουν στη Νέα Δημοκρατία, τους χειροκροτάμε, αλλά όταν κάποιοι επιλέγουν την αντίστροφη διαδρομή τους, τους ψέγουμε. Τιμώ τον Πύρρο Δήμα γιατί έκλαψε όλη η Ελλάδα από τον αγώνα του. Τιμώ τον Θοδωρή Ζαγοράκη διότι ήταν ο αρχηγός της μεγαλύτερης εθνικής επιτυχίας του ποδοσφαίρου». Στην ίδια συνέντευξη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Ανδρουλάκης έστρεψε τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε πώς «επενδύει στο να έχει αντίπαλο τη συνωμοσιολογία, την τοξικότητα, τη διχόνοια, κόμματα τα οποία δεν του ασκούν ισχυρή αντιπολίτευση, διότι αυτό τον βολεύει. Ξέρετε γιατί δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο; Θέλω να σκεφτεί ο ελληνικός λαός μετά από ποιου κόμματος πρωτοβουλία επήλθαν οι μεγαλύτερες ήττες του κ. Μητσοτάκη» υπογράμμισε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments