Διεθνή

Δραματική έκκληση Μπάιντεν στο Ιράν: «Μην το κάνετε» [vid]

Δραματική έκκληση Μπάιντεν στο Ιράν: «Μην το κάνετε» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Δραματική έκκληση απευθύνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο Ιράν να μην προβεί σε τυχόν στρατιωτική δράση κατά του Ισραήλ.

Επί ποδός οι ΗΠΑ για την υπεράσπιση του Ισραήλ

Δραματική έκκληση απευθύνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο Ιράν να μην προβεί σε τυχόν στρατιωτική δράση κατά του Ισραήλ.

«Δεν θέλω να δώσω εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά περιμένω αυτό να είναι σύντομα», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην Τεχεράνη: «Μην το κάνετε!», τόνισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση του Ισραήλ. Θα στηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα τα καταφέρει».

Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στη Μέση Ανατολή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, εν μέσω των φόβων για μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Αναπτύσσουμε πρόσθετα μέσα στην περιοχή για να ενισχύσουμε τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουμε την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων», ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος του αμυντικού τομέα, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τι είδους είναι αυτές οι ενισχύσεις.

Λευκός Οίκος: «Αξιόπιστες» και «πραγματικές» οι απειλές για ιρανική επίθεση

Οι απειλές για ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ είναι «αξιόπιστες» και «πραγματικές», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τη χρονική στιγμή ή τους στόχους μιας τέτοιας επίθεσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «ενημερώθηκε κατ΄επανάληψη από την ομάδα του εθνικής ασφάλειας» και οι ΗΠΑ σκοπεύουν «να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ μπορεί να αμυνθεί», δήλωσε επίσης ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments