Πολιτική

ΝΔ: Η απάντηση στα δύο ψέματα του Κασσελάκη – Εμφανίζεται να έχει “κενά μνήμης”

ΝΔ: Η απάντηση στα δύο ψέματα του Κασσελάκη – Εμφανίζεται να έχει “κενά μνήμης”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σε όσα είπε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Στέφανος Κασσελάκης για την οικονομική πολιτική και τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της ελληνικής οικονομίας,

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σε όσα είπε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Στέφανος Κασσελάκης για την οικονομική πολιτική και τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της ελληνικής οικονομίας

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σε όσα είπε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Στέφανος Κασσελάκης για την οικονομική πολιτική και τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της ελληνικής οικονομίας, με το κυβερνών κόμμα να κάνει λόγο για «ψέματα» από πλευράς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τις μειώσεις που έχουν υπάρξει στη φορολογία από το 2019, απαντώντας στην αιτίαση του Στέφανου Κασσελάκη πως επρόκειτο για απλή υπόσχεση «που έγινε καθαρά για λόγους μάρκετινγκ», αλλά και τα όσα είπε προ 2 ημερών ο Πάολο Τζεντιλόνι σε σχέση με το ότι η ελληνική οικονομία «τρέχει με ανάπτυξη 2%, ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία με 0%», απαντώντας έτσι στον πρόεδρο του κόμματος της Κουμουνδούρου, που είπε ότι η Ελλάδα «είναι πολύ χαμηλά στην Ευρώπη τόσο σε ρυθμό ανάπτυξης όσο και σε επενδύσεις».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Ν.Δ. σημειώνονται τα εξής:

Παρότι ξέρουμε ότι βασικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα και με αυτά μαχόμαστε καθημερινά, δεν μπορούμε να αφήνουμε αναπάντητα τα ψέματα του κ. Κασσελάκη, ούτε να μην καλύπτουμε τα «κενά μνήμης» που εμφανίζεται να έχει από τη μία δημόσια τοποθέτησή του έως την επόμενη.

Ας δούμε δύο χαρακτηριστικά σημερινά του ψέματα:

Ψέμα πρώτο

«Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τους φόρους καθαρά για λόγους μάρκετινγκ, αλλά έγινε το αντίθετο».

Ποια είναι η αλήθεια;

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μειώσει από το 2019 πάνω από 50 φόρους και εισφορές, που οδήγησαν στην έμμεση αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών ταυτόχρονα με τις άμεσες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ πάνω από 30%, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες, την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, τη μείωση του Φόρου Επιχειρήσεων από το 29% στο 22%, τη μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 55%.

Όπως δε τόνισε μόλις χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, επίσης από τους Δελφούς, στον προϋπολογισμό του 2025 θα περιλαμβάνεται μια σειρά από μέτρα για την ενίσχυση εισοδημάτων και μείωση φόρων συνολικού ύψους 870 εκατ. ευρώ.

Ψέμα δεύτερο «Η χώρα μας είναι πολύ χαμηλά στην Ευρώπη τόσο σε ρυθμό ανάπτυξης όσο και σε επενδύσεις».

Ποια είναι η αλήθεια;

Έχουν περάσει μόλις 48 ώρες από τη δήλωση του επιτρόπου Οικονομίας της Ε.Ε. ότι η Ελλάδα τρέχει με ανάπτυξη 2%, ενώ η Ευρώπη με 0% και κάτι, γεγονός που, όπως επισήμανε, κάνει τη διαφορά. Ο Ευρωπαίος επίτροπος έκανε ειδική αναφορά στην αύξηση των επενδύσεων και επιπλέον των επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς όπως η έρευνα, η ανάπτυξη, η εκπαίδευση, αλλά και για το πώς η Ελλάδα αυξάνει τις εξαγωγές, που είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε επίσης ότι μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα απ’ όλους με τους ξένους επενδυτές, καθώς, όπως είπε, είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης στην Ελλάδα που έχει πετύχει στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν ξέρουμε αν αναφέρεται σε παλιούς γνωστούς του από το Ντέλαγουερ ή όχι. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι δεν έχει δώσει απαντήσεις για τις εταιρείες του και παραμένει ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που δεν έχει υποβάλει ακόμα δήλωση πόθεν έσχες.

Μας μίλησε ακόμα για το «μαξιλάρι των 37 δισ.», αλλά «ξέχασε» να μας πει ότι ήταν το ενέχυρο των δανειστών για την τεράστια προσωπική αναξιοπιστία του προκατόχου του.

Και φυσικά, «ξέχασε» ότι δημιουργήθηκε από μια σκληρή φορομπηχτική πολιτική που τσάκισε τη μεσαία τάξη.

Και κάτι τελευταίο: Το «μαξιλάρι» για το οποίο σήμερα περηφανεύεται ήταν ή δεν ήταν «η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», όπως δήλωνε ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments