Διεθνή

Λιζ Τρας: Η Ντάουνινγκ Στριτ ήταν μία φυλακή γεμάτη ψύλλους

Λιζ Τρας: Η Ντάουνινγκ Στριτ ήταν μία φυλακή γεμάτη ψύλλους

Πηγή Φωτογραφίας: newmoney.gr//H πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας πέρασε αρκετές εβδομάδες με φαγούρα στη βραχύβια θητεία της στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Kάποιοι της είπαν ότι ο Ντίλιν, ο σκύλος του Μπόρις Τζόνσον, ήταν ο βασικός ύποπτος

H πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας πέρασε αρκετές εβδομάδες με φαγούρα στη βραχύβια θητεία της στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Kάποιοι της είπαν ότι ο Ντίλιν, ο σκύλος του Μπόρις Τζόνσον, ήταν ο βασικός ύποπτος

 H πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας πέρασε αρκετές εβδομάδες με φαγούρα στη βραχύβια θητεία της στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Kάποιοι της είπαν ότι ο Ντίλιν, ο σκύλος του Μπόρις Τζόνσον, ήταν ο βασικός ύποπτος. Η Ντάουνινγκ Στριτ ήταν μια φυλακή γεμάτη ψύλλους που έφερε ο σκύλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντίλιν: αυτό ισχυρίζεται στο νέο της βιβλίο η περίφημη Λιζ Τρας, η γυναίκα που έμεινε μόλις έξι εβδομάδες στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου το φθινόπωρο του 2022.

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι πέρασε τις πρώτες ημέρες της βραχύβιας θητείας της με «φαγούρα» εξαιτίας μιας επιδρομής από ψύλλους στο Νούμερο 10 και όπως είπε ορισμένοι πίστευαν ότι γι’ αυτό ευθυνόταν ο σκύλος του προκατόχου της Μπόρις Τζόνσον, αναφέρει η Telegraph. Συνέκρινε επίσης τον εαυτό της με έναν «κρατούμενο» το διάστημα που κατοικούσε στη Ντάουνινγκ Στριτ, λέγοντας ότι το να είσαι «απλώς καθηλωμένος εκεί» ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί κάποιος να συνηθίσει. «Πέρασα εβδομάδες με φαγούρα».

Σε ένα απόσπασμα από το νέο της βιβλίο, «Ten Years to Save the West», που δημοσιεύτηκε από τη Daily Mail, η Τρας έγραψε: «Ο χώρος ήταν γεμάτος ψύλλους. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι αυτό οφείλεται στον σκύλο του Μπόρις και της Κάρι, τον Ντίλιν, αλλά χωρίς πειστικές αποδείξεις. Σε κάθε περίπτωση, ολόκληρος ο χώρος έπρεπε να ψεκαστεί και να γίνει απεντόμωση. Πέρασα αρκετές εβδομάδες με φαγούρα». 

 Σε απόσπασμα του βιβλίου παραπονείται επίσης ότι υπήρχε «έλλειψη προσωπικής υποστήριξης» όταν ήταν πρωθυπουργός και ότι έπρεπε η ίδια να κλείνει ραντεβού για τα μαλλιά και το μακιγιάζ της, προσθέτοντας ότι ήταν σοκαριστικό το γεγονός πως ένα «από τους πιο φωτογραφημένα πρόσωπα στη χώρα» έπρεπε να κανονίσει μόνο του τέτοια ραντεβού. «Εκτός από το ότι ήταν προσωπικά άβολο, για όλα αυτά τα πράγματα σπαταλούσα πολύτιμη ενέργεια και χρόνο. Εδώ ήμουν, η πρωθυπουργός μιας μεγάλης χώρας της G7, και έπρεπε να ξοδεύω χρόνο ανησυχώντας για το πότε θα μπορούσα να φτιάξω τα μαλλιά μου», γράφει στο βιβλίο. 

Η πρωθυπουργία της σημαδεύτηκε από τον άτυχο μίνι-Προϋπολογισμό και τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Ο θάνατος της Ελισάβετ Β’ Αποκαλύπτει πώς ένιωσε αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, γράφοντας: «Λάβαμε την επίσημη είδηση ότι η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Balmoral. Αν μου έλεγαν ότι αυτό θα συμβεί μόλις τη δεύτερη ημέρα που ανέλαβα ως πρωθυπουργός θα φάνταζε εντελώς εξωπραγματικό. Σε κατάσταση σοκ, βρέθηκα να σκέφτομαι: “Γιατί σε μένα; Γιατί τώρα;”». Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ καλωσόρισε την Λις Τρας στη Σκωτία στις 6 Σεπτεμβρίου του 2022, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία. Δύο ημέρες μετά η μονάρχης πέθανε. Παραδέχτηκε ότι αισθάνθηκε πως ορισμένοι από τους προκατόχους της μπορεί να ήταν «πιο κατάλληλοι για να σηματοδοτήσουν αυτή την ιστορική στιγμή με καλύτερη ρητορική και μεγαλύτερη πολιτειακή εμπειρία». Η Τρας εξομολογείται ακόμη ότι ένιωσε μια «κάπως παράξενη συντροφικότητα» μεταξύ της ίδιας και του βασιλιά Καρόλου στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments