Αθλητισμός

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Σλούκας χάρισε τη νίκη στο τριφύλλι [vid]

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Σλούκας χάρισε τη νίκη στο τριφύλλι [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [368847] BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

O Παναθηναϊκός επικράτησε για τρίτη φορά του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League 

Παναθηναϊκός επικράτησε για τρίτη φορά του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League και ουσιαστικά «κλείδωσε» το αβαντάζ της έδρας ενόψει των φετινών τελικών.

Ο Εργκίν Αταμάν θέλοντας να καλύψει τις απώλειες των Γκραντ και Αντετοκούνμπο ξεκίνησε με τους Σλούκα, Ναν, Παπαπέτρου, Χουάντσο και Μήτογλου στο “5”. Αντιθέτως ο Γιώργος Μπαρτζώκας με την κλασική του πεντάδα με τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να συμβαδίζουν στο σκορ. Ο Ολυμπιακός περνούσε συνεχώς τη μπάλα στον Φαλ, ενώ οι “πράσινοι” προσπαθήσουν να δημιουργήσουν είτε ποστάροντας τον Παπαπέτρου, είτε με τη μέσω του Σλούκα. Στο 5’ το σκορ ήταν στο 7-6 με τον Χουάντσο. Ο Σλούκας ήταν καταπληκτικός οργανωτικά, τη στιγμή που ο Ισπανός με τον Μήτογλου έκαναν όλη τη δουλειά για το 13-11. Ο Φαλ εκμεταλλευόμενος την… ασυλία των διαιτητών κράταγε τον ολυμπιακό στο παιχνίδι, με τον Κάνααν να δίνει λύσεις από το τρίποντο και τον Παπανικολάου να δίνει προβάδισμα στους “ερυθρόλευκους” με 15-16 στο τελευταίο δίλεπτο. Εκεί ο Σλούκας με τρίποντο και ο Ναν με καλάθι στον αιφνιδιασμό έκαναν το 20-16, με τον Γκριγκόνις να πετυχαίνει τρίποντο στη λήξη του δεκαλέπτου και να “γράφει” το 23-16.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμα καλύτερο από το τελείωμα του πρώτου για τον Παναθηναϊκό. Ο Μήτογλου με τρίποντο έκανε το 26-16 μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το σερί του “τριφυλλιού” σε 11-0. Ο Ναν πήγε τη διαφορά στους 12 πόντους, 28-16, ενώ ο Πίτερς έβαλε τέλος στην αρνητική επίδοση της ομάδας του με μία βολή, έπειτα από 3.30 στείρα αγωνιστικά λεπτά. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ολυμπιακό ένα κλέψιμο του Λεσόρ στην κορυφή κατέληξε σε κάρφωμα για το 32-17, στο 13’, με τον Μπαρτζώκα να καλεί τάιμ άουτ σε έξαλλη κατάσταση. Από το τάιμ άουτ και μετά δεν άλλαξε τίποτα με τον Παναθηναϊκό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να παίρνει και double score με 34-17. Ο Ολυμπιακός είχε βραχυκυκλώσει ολοκληρωτικά δε μπορούσε να βρει σκορ με τίποτα και το μόνο που τον έσωζε ήταν οι διαιτητές που τον έστελναν συνέχεια στις βολές. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Βιλντόζα έκανε το 36-20 με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προσπαθεί να βάλει… φωτιά στο ματς ανοίγοντας διάλογο με τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Στο σημείο αυτό οι διαιτητές αποφάσισαν την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα για να αλλάξει η κονσόλα του χρονομέτρου με τις δύο ομάδες να ξεκινούν… ζέσταμα και μετά από 10 λεπτά το ματς να αρχίζει και πάλι με τις βολές του Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός δεν.. πάγωσε από τη διακοπή και έκανε το 70-68. Ούτε ο Ναν… πάγωσε ο οποίος πήρε… αμπάριζα την άμυνα του Ολυμπιακού και έκανε το 72-68, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ, 2:37 πριν το τέλος. Οι “ερυθρόλευκοι” μείωσαν σε 72-71, αλλά ο Σλούκας στα 33 δεύτερα με σουτ τριών πόντων έκανε το 75-71 και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

Τα Δεκάλεπτα: 23-16, 38-33, 59-55, 77-71

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments