Πολιτική

Άδωνις: Εξαιρετικά υπερήφανοι για την υποψηφιότητα Μπελέρη

Άδωνις: Εξαιρετικά υπερήφανοι για την υποψηφιότητα Μπελέρη

Πηγή Φωτογραφίας: Σ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)//Καταπληκτικό το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Ψυχολογικό όριο για εμάς το 30%

Καταπληκτικό το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Ψυχολογικό όριο για εμάς το 30%

Την εδραιωμένη πεποίθησή του ότι ο Φρέντι Μπελέρης αποτελεί ιδανική επιλογή για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.         

Παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα Μπελέρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, φυλακισμένος από τον Έντι Ράμα, είναι υποψήφιος με τη ΝΔ. Πρόκειται για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου. Όποιος Έλληνας αισθάνεται ότι πρέπει να στείλει μήνυμα στην Αλβανία και τον Έντι Ράμα, πρέπει να ψηφίσει τον Φρέντι Μπελέρη. Μιλάμε για τις ευρωεκλογές και για μια Ευρώπη, που θα σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Και η Βόρεια Ήπειρος είναι μειονότητα αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη υπερηφάνεια που ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτό τον υψηλό συμβολισμό, το συμβολισμό για το σεβασμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου. Είμαστε υπερήφανοι για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη. Είναι μια μεγάλη και σημαντική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ θα πάει κάτω από 30%, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «μέσα σε εννέα μήνες κάναμε πολλές μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεταρρύθμισε τον δικαστικό χάρτη της χώρας, προχώρησε στα μη κρατικά ΑΕΙ, καθιέρωση την επιστολική ψήφο και μεταρρυθμίζει την υγεία. Ο κόσμος ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για να έχει μια καλύτερη ποιότητα στην υγεία, για να βρει δουλειά το παιδί του».

«Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι πολύ ωραίο», συνέχισε ο Άδωνις. «Χάρηκα για τον Μουρούτη, τον Δήμα, τον Καρανικόλα και για ανθρώπους, που δεν γνώριζα. Η Ελίζα Βόζενμπεργκ μίλησε καταπληκτικά.  Ένα αρνητικό για τη ΝΔ αποτέλεσμα θα σημαίνει πολιτική αστάθεια. Δεν υπάρχει εκλογική αναμέτρηση χωρίς πολιτικά μηνύματα. Στην κάλπη δεν πρέπει να πηγαίνουμε με αφέλεια. Στην κάλπη κρίνεται το μέλλον της χώρας. Στις 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Όμως, ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα σημαίνει πολιτική αστάθεια. Το 30% μπορεί να θεωρηθεί ως ψυχολογικό όριο. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πυλώνας σταθερότητας στην Ευρώπη».

Τέλος, αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «υλοποιούμε μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση. Είναι σκέψεις που υπήρχαν στην Ελλάδα από το 1992. Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ένας κρίκος για τις μεταρρυθμίσεις. Το νέο ΕΣΥ που χτίζουμε έχει ως άξονα τη συνέργεια ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Δε βρισκόμαστε στην εποχή πριν από πενήντα χρόνια, όταν δημιουργήθηκε το αμιγώς δημόσιο ΕΣΥ. Μιλάμε για μια αλλαγή στη φιλοσοφία για την υγεία. Και πρόκειται για μια μεταρρύθμιση, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ευρώπη. Για αυτό το λόγο, δημιουργούμε ώσμωση ανάμεσα σε γιατρούς του δημοσίου τομέα και σε γιατρούς του ιδιωτικού τομέα.

Έχουμε ξεκινήσει να αγοράσουμε 50.000 απογευματινά χειρουργεία. Οι πόροι προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όμως, η οριστική απόφαση θα δημοσιοποιηθεί μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες. Το ποσό που περιμένουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι 60 εκατομμύρια ευρώ. 76 από τα 125 νοσοκομεία έχουν ήδη αρχίσει τα απογευματινά χειρουργεία. Η μεταρρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία θα αποτιμηθεί σε ένα χρόνο από σήμερα. Ωστόσο, τα απογευματινά χειρουργεία πάνε πολύ καλύτερα από ό, τι αρχικά είχαμε υπολογίσει. Και είναι τρισάθλιο και τραγικό αυτό που είπε ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με τον οποίον όσοι ιατροί έχουν ήδη εργαστεί για τα απογευματινά χειρουργεία είναι λαθρέμποροι. Περίμενα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να έχουν ήδη εκδώσει ανακοινώσεις για την απρεπέστατη και χυδαία τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη, ότι, δήθεν, όσοι γιατροί εργάζονται στα απογευματινά χειρουργεία είναι λαθρέμποροι», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments