Πολιτική

Άδωνις: Η αντιπολίτευση διαψεύστηκε για τα απογευματινά χειρουργεία [vid]

Άδωνις: Η αντιπολίτευση διαψεύστηκε για τα απογευματινά χειρουργεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Άδωνις: Δεν καταργώ αλλά αναβαθμίζω το ΕΣΥ

Το γεγονός ότι η αντιπολίτευση έπεσε έξω στην εκτίμησή της για τα απογευματινά χειρουργεία, υπογράμμισε, σήμερα το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Προγράμματος και ερωτηθείς σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «δεν υπάρχουν οι συγκλονιστικές αντιδράσεις, για τις οποίες μιλούσε και έκανε διαρκώς λόγο η αντιπολίτευση».

«Οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις διαψεύστηκαν, τα αντιπολιτευτικά κόμματα έπεσαν έξω», συνέχισε ο Άδωνις, ο οποίος έσπευσε να προσθέσει: «Ας είναι ήρεμοι όλοι. Δεν θέλω να καταργήσω το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ΕΣΥ. Αλλά θέλω να εκσυγχρονίσω και να αναβαθμίσω το ΕΣΥ. Το ΕΣΥ το δημιούργησε ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς και εγώ, ως υπουργός Υγείας, προσπαθώ να το εκσυγχρονίσω. Αν είχα σκοπό να καταργήσω το ΕΣΥ, θα βλέπαμε πολύ μεγάλα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία και πολύ έντονες αντιδράσεις των ασθενών. Προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία υπήρχαν και υπάρχουν. Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα πως δεν υπάρχουν προβλήματα. Αλλά το μεγάλο είναι ότι το σύστημά μας έχει σύγχρονα μηχανήματα, ένα ικανότατο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ότι δεν αντιμετωπίζει ζητήματα με τα φάρμακα στους ασθενείς. Προβλήματα και ταλαιπωρία υπάρχουν, αλλά το ΕΣΥ πηγαίνει καλύτερα και, επί τη ευκαιρία, θέλω να αναφερθώ στην κ. Αχτσιόγλου, η οποία νοσηλεύθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο και η οποία δήλωσε ευχαριστημένη από τη νοσηλεία της και τη φροντίδα που της παρασχέθηκε».

Αναφερθείς, τέλος, στην τροπολογία να εργάζονται ιδιώτες ιατροί στο ΕΣΥ, ο Ά. Γεωργιάδης σημείωσε πως «θα φέρω αυτή την τροπολογία. Είναι μια τροπολογία, η οποία στοχεύει στην ουσιαστική βελτίωση του ΕΣΥ. Καθυστερούμε λίγο, γιατί δεν ήθελα να τσακωθώ με την αντιπολίτευση για ένα διαδικαστικό ζήτημα. Οδεύουμε προς μια μεγαλύτερη ώσμωση του δημοσίου και του ιδιωτικού στο χώρο της υγείας, χωρίς αυτό να σημαίνει την ιδιωτικοποίησή του. Δεν είναι κάποια καινοφανής ιδέα μου. Είναι πράγματα, που γίνονται εδώ και χρόνια στον δυτικό κόσμο», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments