Πολιτική

Αποκαλυπτήρια για γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο – Ανακοινώνεται η Ελ. Μελέτη

Αποκαλυπτήρια για γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο – Ανακοινώνεται η Ελ. Μελέτη

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΔΑΠ - ΝΔΦΚ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Η παρουσίαση γίνεται απόψε στις 6:30μμ.

Ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει απόψε στις 18:30μμ το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στο Ωδείο Αθηνών.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή γίνονται συσκέψεις αλλά και κρούσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία θα φιγουράρουν στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές που πλέον έχουν λάβει διαφορετικό χαρακτήρα από εκείνο που είχαν στις προηγούμενες αναμετρήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά τώρα που οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά το νέο μέτωπο που ξέσπασε με την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ επιδεινώνοντας την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η υποψηφιότητα με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου με ανακοίνωση του κόμματος. 

Η «έκπληξη» της τελευταίας στιγμής, πάντως, φαίνεται ότι είναι η περίπτωση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη που μοιάζει να έχει πάρει την απόφαση να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να δοκιμάσει την τύχη της στο ευρωψηφοδέλτιο. Η κυρία Μελέτη λέγεται ότι είχε δεχθεί κρούση και προ μηνών, όμως τότε η συζήτηση δεν προχώρησε. Έκτοτε, το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε, ενώ και το Mega της διεμήνυσε ότι η εκπομπή της θα ολοκληρωθεί πρόωρα την 1η Μαΐου, λόγω των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα η ίδια βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και έκανε συζήτηση για την υποψηφιότητά της, με την ίδια να θεωρείται ένα άκρως συμπαθές πρόσωπο με βάση την πορεία της στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Η ίδια, βεβαίως, έχει πολλά ένσημα και στα δελτία ειδήσεων, πέρα από τις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Η ΝΔ έχει ως αυτή την ώρα ανακοινώσει 32 ονόματα υποψηφίων, με τελευταίο αυτό του Γιώργου Αυτιά. Η σίγουρη προσθήκη της Ελεονώρας Μελέτη αφήνει άλλα 9 κενά στο παζλ και μένει να φανεί αν θα προστεθεί και αυτό του κ. Μπελέρη. Κατά τα άλλα, αναμένονται δύο ακόμα υποψηφιότητες από τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Ανδρέα Ζαμπούκα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Καρδίτσα, αλλά και του προέδρου της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας Θεόφιλου Καραχάλιου. Υποψήφιος αναμένεται επίσης να είναι και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Επίσης, σχετικά με την περίπτωση του ερώτηση του έγκλειστου στις φυλακές Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη, η περίπτωσή του έχει εξελιχθεί σε…τρενάκι του τρόμου, με διαρκείς εναλλαγές, καθώς στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας φάνηκε να προδιαγράφεται ότι δεν θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο, ενώ τις επόμενες μέρες άρχισαν να κερδίζουν ξανά έδαφος οι εισηγήσεις υπέρ της συμπερίληψης του στη λίστα.

Μάλιστα, το πρωί του Σαββάτου ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη. Η κατάσταση δεν ξεκαθάρισε ούτε σε αυτή την επαφή, αν και είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει προοπτική υποψηφιότητας του γιου του Φρέντι Μπελέρη. «Ή θα είναι ο Φρέντι υποψήφιος ή κανείς από την οικογένεια Μπελέρη», λέγεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments