Αθλητισμός

Ήταν… θρίλερ μέχρι να μιλήσει ο Σλούκας!

Ήταν… θρίλερ μέχρι να μιλήσει ο Σλούκας!

Πηγή Φωτογραφίας: [368734] EUROLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟ - ΑΛΜΠΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Με ηγέτη τον Κώστα Σλούκα ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε με 77-71 του Ολυμπιακού και κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας ενόψει τελικών.

Ήταν… θρίλερ μέχρι να μιλήσει ο Σλούκας. Με τριποντάρα «σφράγισε» τη νίκη του Παναθηναϊκού στο καυτό ΟΑΚΑ (77-71) και έβαψε πράσινο το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Σε ένα ματς για γερά νεύρα και πολλές διαιτητικές αστοχίες, ο Παναθηναϊκός δεν τα έχασε όταν απώλεσε διαφορά 17 πόντων και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Χουάντσο, Ναν και φυσικά τον Σλούκα έφτασε στην τρίτη νίκη επί του Ολυμπιακού στη φετινή Basket League.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

Ο Λεσόρ μπήκε στο ματς και έδειξε να υπερέχει αρχικά απέναντι στα σχήματα του Ολυμπιακού, με τον Ναν και τον Μήτογλου να πιάνουν με τη σειρά τους δουλειά, εκτοξεύοντας τους «πράσινους» στο +17 (34-17). Αυτή, ήταν ουσιαστικά η τελευταία στιγμή που ο Παναθηναϊκός AKTOR έδειχνε να κρατά γερά τα ηνία του ματς. Η είσοδος του Γκος σε συνδυασμό με τη σημαντική φθορά στα φάουλ, επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να ροκανίσει τη διαφορά και να επιστρέψει ουσιαστικά στο ματς, δια χειρός του φορμαρισμένου Κάνααν (38-33, 20′).

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια και η αποδοτικότητα στην επίθεση έδωσε μεν νέα ανάσα στην ομάδα του Αταμάν, αλλά αυτή κρίθηκε προσωρινή. Με τον Μουσταφά Φαλ να εκμεταλλεύεται την έλλειψη κορμιών και συγκέντρωσης, ο Ολυμπιακός δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο ζωγραφιστό, περνώντας μάλιστα και μπροστά στο ματς. Το «μία σου και μία μου συνεχίστηκε» μέχρι το φινάλε της 3ης περιόδου (59-55).

Οι «πράσινοι» μπήκαν στην τελευταία περίοδο έχοντας σοβαρό πρόβλημα στα ριμπάουντ (σε σημείο που η ομάδα του Μπαρτζώκα μετρούσε τα διπλάσια) αλλά και τον βραχνά των φάουλ. Σλούκας, Ναν και Ερνανγκόμεθ έπαιζαν στην κόψη του ξυραφιού φορτωμένοι με 4 φάουλ, αλλά παρά τις στιγμές όπου η έλλειψη συγκέντρωσης εμφανιζόταν, ο Παναθηναϊκός κράτησε γερά. Όλοι λίγο πολύ έβαλαν το λιθαράκι τους, ακόμη και όσοι δεν ήταν «συνδεδεμένοι» επιθετικά, όπως ο Γκριγκόνις, ενώ ο Λεσόρ ήταν σχετικά τυπικός από τη γραμμή των βολών.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό, με τη μπάλα να καίει, τον Παναθηναϊκό στο +1 και τους Χουάντσο – Γουόκαπ να κάνουν έρμπολ έξω από τα 6,75μ. Η μεγάλη κλάση του Σλούκα «σκέπασε» το ΟΑΚΑ και σε αντίθεση με τα πρώτα ματς της σεζόν, ο 34χρονος ηγέτης των «πρασίνων» δεν λάθεψε όταν του δόθηκε η ευκαιρία. Τρίποντο από τις 45 μοίρες, στη συνέχεια 2/2 βολές και η σεμνή τελετή, αν και εξελίχθηκε σε θρίλερ, έλαβε τέλος με «πράσινο» επίλογο.

Τα Δεκάλεπτα: 23-16, 38-33, 59-55, 77-71.

Πηγή: panathinaikos24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments