Διεθνή

Πρωθυπουργός Εσθονίας: Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να τους στείλουμε ότι ζητούν

Πρωθυπουργός Εσθονίας: Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να τους στείλουμε ότι ζητούν

Πηγή Φωτογραφίας: Kaja Kallas at the European Parliament in March 2022. Photo by Stenbock House.

Η ίδια σημείωσε ότι χθες έγινε πολλή συζήτηση για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τι μπορεί να γίνει με το βλέμμα στραμμένο σε εκείνες τις χώρες που έχουν τέτοια συστήματα για να δώσουν στο Κίεβο

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να τους στείλουμε αυτά που ζητούν, πυρομαχικά και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», τόνισε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας κατά την άφιξή της για τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής.

Η ίδια σημείωσε ότι χθες έγινε πολλή συζήτηση για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τι μπορεί να γίνει με το βλέμμα στραμμένο σε εκείνες τις χώρες που έχουν τέτοια συστήματα για να δώσουν στο Κίεβο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η Κάγια Κάλλας, δεν υπήρξαν δεσμεύσεις, «αλλά υπήρξε πίεση προς αυτά τα κράτη» . Επισήμανε ότι αυτό που χρειάζεται το Κίεβο είναι έξι Patriot, «ξέρουμε πού βρίσκονται στην Ευρώπη και τώρα αυτές οι χώρες δεν τους χρειάζονται όσο η Ουκρανία. Ελπίζω να υπάρξουν εξελίξεις, αλλά βέβαια εναπόκειται στις χώρες να αποφασίσουν» συμπλήρωσε.

Τέλος, η Εσθονή πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να αντέξουμε να χάσει τον πόλεμο η Ουκρανία διότι η όλη κατάσταση της ασφάλειας στην Ευρώπη θα βρεθεί σε σοβαρό κίνδυνο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments