Αθλητισμός

Φενέρ Ολυμπιακός: Έγραψε ιστορία ο Θρύλος και ο Τζολάκης! Προκρίθηκε στα ημιτελικά

Φενέρ Ολυμπιακός: Έγραψε ιστορία ο Θρύλος και ο Τζολάκης! Προκρίθηκε στα ημιτελικά

Πηγή Φωτογραφίας: [368927] UEFA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το όνειρο του Ολυμπιακού συνεχίζεται αφού απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι -όπου ο Τζολάκης έκανε 3 αποκρούσεις- τη Φενέρμπαχτσε

Το όνειρο του Ολυμπιακού συνεχίζεται αφού απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι -όπου ο Τζολάκης έκανε 3 αποκρούσεις- τη Φενέρμπαχτσε, μετά την ήττα του με 1-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, παίρνοντας ιστορική πρόκριση για τους ημιτελικούς του Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα.

Με τους Τούρκους να έχουν κατακλύσει τις εξέδρες και να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα, το ζητούμενο για τους Ερυθρόλευκους ήταν να μπουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, να μην αιφνιδιαστούν, να μη δεχθούν κάποιο γκολ νωρίς. Και τελικά έγινε ακριβώς αυτό: Δέχθηκαν γκολ νωρίς και συγκεκριμένα στο 12′, όταν η άμυνα… ξέχασε τον Καχβετσί που πήρε την πάσα, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και εκτέλεσε εντός περιοχής τον Τζολάκη για το 1-0.

Η Φενέρ προσπάθησε να… χτίσει πάνω σε αυτό το γκολ και να απειλήσει και στα επόμενα λεπτά, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού αφού η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν μπορούσε να αντιδράσει, να φανεί επιθετικά. Πρόβλημα που παρέμεινε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δεν καταγράφηκε κάποια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε τον Γιόβετιτς και έβαλε τον Ιμπόρα, με το παιχνίδι να έχει ρυθμό αλλά όχι και φάσεις. Οι Πειραιώτες έβγαιναν καλά μπροστά όταν πίεζαν συντονισμένα αλλά πάντα γινόταν λάθος επιλογή στην τελική πάσα, με συνέπεια να μην έρχονται οι ευκαιρίες.

Στο 80′, όμως, ήρθε και ήταν και πολύ καλή, στην αντεπίθεση, αλλά ο Μασούρας δεν κατάφερε να νικήσει τον Λιβάκοβιτς και το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση. Εκεί, η πρώτη ευκαιρία και μάλιστα μεγάλη ήταν για τους Ερυθρόλευκους, στο 103′, με την κεφαλιά του Ιμπόρα που απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, για να ακολουθήσει νέα κεφαλιά από τον Κάρμο και διώξιμο του Τζικού πάνω στη γραμμή.

Αυτή ήταν η καλύτερη φάση της παράτασης και αφού δεν μπήκε γκολ εκεί το 1-0 δεν άλλαξε, με την πρόκριση να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι. Διαδικασία στην οποία ο Τζολάκης έκανε τρεις αποκρούσεις οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην ιστορική πρόκριση!

Η σειρά των πέναλτι…

Ελ Κααμπί: 0-1 Τάντιτς: Απέκρουσε ο Τζολάκης Ελ Αραμπί: Απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς Μπατσουαγί: 1-1 Όρτα: 1-2 Ουντέρ: Απέκρουσε ο Τζολάκης Μασούρας: 1-3 Τζικού: 2-3 Ροντινέι: Απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς Μπονούτσι: Απέκρουσε ο Τζολάκης

Φενέρμπαχτσε (Ισμαΐλ Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Τζικού, Μπεκάο (100′ Σογιουντού), Καντίογλου, Γιουκσέκ (120′ Μπονούτσι), Φρεντ (87′ Ζάιτς), Σιμάνσκι (106′ Κρούνιτς), Καχβετσί (87′ Ουντέρ), Τζέκο (73′ Μπατσουαγί), Τάντιτς.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (90′ Ρίτσαρντς), Έσε, Τσικίνιο (108′ Όρτα), Φορτούνης (108′ Ελ Αραμπί), Γιόβετιτς (46′ Ιμπόρα), Ποντένσε (64′ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments