Πολιτική

Πέτσας: Στα μουχλιασμένα συνθήματα απαντούν τα έργα της κυβέρνησης [pic]

Πέτσας: Στα μουχλιασμένα συνθήματα απαντούν τα έργα της κυβέρνησης [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)//Στα πεπαλαιωμένα και αραχνιασμένα συνθήματα της αντιπολίτευσης απαντούν τα έργα του Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζει, σε ανάρτησή του, ο Στέλιος Πέτσας.

Θεαματική η αύξηση των δαπανών για την Υγεία

Στα πεπαλαιωμένα και αραχνιασμένα συνθήματα της αντιπολίτευσης απαντούν τα έργα της κυβέρνησης, τονίζει, σε ανάρτησή του, ο Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, παρεμβαίνοντας στο X, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι, σε αντίθεση προς τους ισχυρισμούς των αντιπολιτευτικών κομμάτων, η ΝΔ δεν προχωρά στη δήθεν «ιδιωτικοποίηση» του ΕΣΥ, αλλά, απεναντίας, αυξάνει γενναιόδωρα τις δημόσιες δαπάνες.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν «ιδιωτικοποιεί» το ΕΣΥ, όταν αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες υγείας, αύξησε τις αποδοχές των γιατρών 10% και την αποζημίωση για εφημερίες και προχωρά σε 6.500 προσλήψεις», υπογραμμίζει, στην ανάρτησή του, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του κυβερνώντος κόμματος.

Πράγματι, όπως επισήμανε ο κ. Πέτσας και στο Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αύξησε τις δαπάνες υγείας από 4,1 δις ευρώ το 2019 στα περίπου 6 δις ευρώ το 2024. Αύξησε τις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ κατά 10% και πριν από λίγους μήνες, αυξήσαμε και τις εφημερίες του ιατρικού προσωπικού. Η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί ένα πρόγραμμα 6.500 προσλήψεων για το 2024 και αντλεί 2 δις. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης για την αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της χώρας μας. Άρα, φαίνεται πολύ παράταιρο να αναμασούμε ένα σύνθημα, όταν τα μέτρα και η πολιτική της κυβέρνησης συνάδουν προς το αντίθετο.

Και ως προς την πεμπτουσία της κυβερνητικής παρέμβασης για την είσοδο ιδιωτών ιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας και τα απογευματινά χειρουργία, η κυβερνητική επιλογή μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη δεδομένου ότι ωφελεί όλους τους μετόχους ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, χωρίς να ζημιώνει κανέναν. Ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βγαίνουν όλοι κερδισμένοι από τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments