Πολιτική

Πέτσας: Τα απογευματινά χειρουργεία, παράδειγμα πετυχημένης κυβερνητικής παρέμβασης

Πέτσας: Τα απογευματινά χειρουργεία, παράδειγμα πετυχημένης κυβερνητικής παρέμβασης

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)//Τα απογευματινά χειρουργεία και η πρόσβαση ιδιωτών γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελούν παράδειγμα επιτυχημένης κυβερνητικής παρέμβασης, τονίζει, σε ανάρτησή του, ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Όλοι οι μέτοχοι του προβλήματος βγαίνουν κερδισμένοι

Τα απογευματινά χειρουργεία και η πρόσβαση ιδιωτών γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελούν παράδειγμα επιτυχημένης κυβερνητικής παρέμβασης, τονίζει, σε ανάρτησή του, ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, προχωρώντας σε παρέμβασή του στο X, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος σημειώνει πως αυτές οι δύο παρεμβάσεις «βελτιώνουν τη θέση των μετόχων του προβλήματος, χωρίς να δυσχεραίνουν τη θέση κανενός».

Και ποιοι είναι οι μέτοχοι του προβλήματος;

Πριν από όλους, οι ίδιοι οι ασθενείς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα και την επιθυμία να προσέλθουν στα απογευματινά χειρουργεία και να κάνουν χρήση της τροπολογίας, η οποία κατοχυρώνει την είσοδο ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ. Ταυτόχρονα, δεν ζημιώνονται ούτε οι ασθενείς εκείνοι, που δεν έχουν αυτή την επιθυμία και δυνατότητα, γιατί θα μειώνεται η λίστα αναμονής για τα χειρουργεία, η οποία σήμερα βρίσκεται στον αριθμό των 102.000 περιπτώσεων, αλλά και θα μειωθεί η πίεση συνολικά στις υπηρεσίες υγείας, δημόσιας και ιδιωτικής. Βελτιώνεται η θέση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αφού και στα απογευματινά χειρουργεία έχουμε αύξηση των αποδοχών τους. Βελτιώνεται επίσης η θέση των φορολογουμένων, όταν μπορούν να έχουν περισσότερα έσοδα.

Το ΕΣΥ και η δημόσια υγεία στη χώρα μας βγαίνουν βελτιωμένα, όταν ξέρουμε πως θα έχουμε μεγαλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ενώ και η οικονομία βγαίνει ωφελημένη, γιατί όσο βελτιώνεται το επίπεδο υγείας σε μία χώρα, όσο μειώνονται οι μέρες και οι ώρες εργασίας, τόσο βελτιώνεται το ΑΕΠ και τόσο βελτιώνεται όλη η εθνική πίττα από την οποία σιτιζόμαστε, σύμφωνα με τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments